EUR: 386,71 Ft
USD: 363,21 Ft
CHF: 400,81 Ft
GBP: 445,08 Ft
RON: 77,83 Ft
RSD: 3,30 Ft

Újabb orosz gép zuhant le!

Külföldi hírek
10perc.ru
2 éve
Kiemelt kép: rosbalt.ru

A rutinkarbantartásra tartó SZU-24-es bombázó újratankolást követően, néhány perccel a felszállás után zuhant le.

Valami nagy gond lehet az orosz repülőkkel, ugyanis lezuhant az orosz légierő egy Szu-24-es típusú bombázója, mégpedig Permtől 95 kilométerre nyugatra. A két pilóta katapultált, megkeresésükre egy helikopter indult. A gép erdős területre zuhant.

A rutinkarbantartásra tartó repülőgép újratankolást követően, néhány perccel a felszállás után zuhant le. A baleset az első feltételezések szerint műszaki hiba miatt történt. Szerencsére tragédia sem történt, ugyanis a rosbalt.ru szerint nem volt fegyver a lezuhant gépen.

Egy hónap alatt ez volt az ötödik orosz repülőgépbaleset. Július 31-én egy Szu-35-ös vadászgép zuhant bele az Ohotszki-tengerbe, majd augusztus 14-én egy Be-200 típusú repülőgép zuhant le Törökországban, amely a török erdőtüzek oltásában segédkezett. A balesetben öt orosz katona vesztette el az életét.

Augusztus 17-én a moszkvai régióban lezuhant egy új katonai szállító repülőgép, az Il-112V prototípusa, a személyzet mindhárom tagja meghalt. Rá egy nappal, augusztus 18-án egy MiG-29-est ért baleset az Asztrahány régióban, sajnos ennél az esetnél is elhunyt a pilóta.