EUR: 391,25 Ft
USD: 368,76 Ft
CHF: 405,32 Ft
GBP: 451,21 Ft
RON: 78,68 Ft
RSD: 3,34 Ft

Júniusban lehet Putyin és Biden csúcstalálkozója

Külföldi hírek
10perc.hu
2 éve
Kiemelt kép: TRT

Több lehetséges dátum is felmerült a két elnök személyes találkozójával kapcsolatban, de konkrétumokat nem közöltek még a felek.

Joe Biden és Vlagyimir Putyin még április 13-án beszélt telefonon egymással, és amint azt a 10perc.hu is megírta, az amerikai elnök ekkor javasolta orosz hivatali partnerének, hogy találkozzanak egy harmadik országban Európában a következő hónapokban. Moszkva az első pillanattól kezdve pozitívan reagált Washington csúcstalálkozó-javaslatára, annak ellenére, hogy igencsak feszült volt a viszony a két ország között Biden hivatalba lépése óta.

Mindenesetre a diplomáciai csörte közben azért pozitívumokról is beszámolhatunk, ugyanis Jurij Usakov, az orosz államfő külügyi tanácsadója a Rosszija 1 tévécsatornán bejelentette, hogy júniusban tarthatják meg Vlagyimir Putyin orosz és Joe Biden amerikai elnök csúcstalálkozóját, de erről még nem született meg a végső döntés. Az amerikai fél szintén jelezte, hogy kész a találkozóra, de az előkészítés "munkaszinten" még nem kezdődött meg. Több lehetséges júniusi dátum is felmerült, de konkrétumokat nem közölt.