EUR: 391,25 Ft
USD: 368,76 Ft
CHF: 405,32 Ft
GBP: 451,21 Ft
RON: 78,68 Ft
RSD: 3,34 Ft

Minden készen áll Joe Biden beiktatására

Külföldi hírek
10perc.hu
2 éve
Kiemelt kép: CNN

A január 20-i Celebrating Americán Tom Hanks lesz a házigazda, Lady Gaga énekli a himnuszt, és fellép rengeteg világsztár, igaz, egy hiányzó biztos lesz.

Úgy tűnik, az Egyesült Államok polgárai kezdik túltenni magukat a Capitoliumnál történtek miatt, és mindenki már Joe Biden elnöki és Kamala Harris alelnöki beiktatására fókuszál. A beiktatás nagyrészt virtuális módon zajlik majd, és annak ellenére, hogy mi történt a múlt héten a törvényhozás épületénél, mindkét demokrata politikus a Capitolium lépcsőjén tervez esküt tenni.


A házigazda az Oscar-díjas Tom Hanks lesz    Fotó: NBC


A különböző lapok másról sem írnak, csak arról ki vesz részt az ünnepségen, ki milyen szerepet vállalt a beiktatáson. A Deadline megírta, hogy a házigazda az Oscar-díjas Tom Hanks lesz, míg olyan világsztárok lépnek fel január 20-án, mint Bon Jovi, Justin Timberlake, Demi Lovato vagy éppen Ant Clemons.


Lady Gaga fogja énekelni az amerikai himnuszt      Fotó: wikipedia


 Az sem maradt titokban, hogy Lady Gaga fogja énekelni az amerikai himnuszt Joe Biden és Kamala Harris beiktatásán, és azt is nyilvánosságra hozta a Hollywood Reporter, hogy a beiktatáson Jennifer Lopez  is énekel majd is, míg Amanda Gorman költő pedig verset fog felolvasni. A Celebrating Americát minden nagyobb tv-csatorna közvetíti majd, de sok helyen streamelik is, úgyhogy elég nehéz lesz lemaradni róla. Egy hiányzó azonban biztos hogy lesz, hiszen Donald Trump kijelentette, nem megy el legyőzője beiktatására.