EUR: 382,59 Ft
USD: 355,01 Ft
CHF: 405,63 Ft
GBP: 445,79 Ft
RON: 77,02 Ft
RSD: 3,27 Ft

Kitavaszodik Szentestére, fehér karácsony helyett rügyező fák…

Időjárás
10perc.hu
11 hónapja
Kiemelt kép: Pixabay

Ma este egy csapadékzóna érkezik, de szombaton felszakadozik a felhőzet, és vasárnap többfelé előfordulhatnak napos körzetek is, és a karácsonyi hétvégén tíz fok feletti maximumok várhatók az Országos Meteorológiai Szolgálat országos, középtávú előrejelzése szerint.

Ma az ország északkeleti felén erősen felhős vagy borult, párás idő várható, míg dél, délnyugat felé haladva szakadozottabb lesz a felhőzet és néhány órára kisüt a nap. A déli, délnyugati szelet élénk lökések kísérhetik. A legmagasabb nappali hőmérséklet 6 és 11 fok között alakul.

Szombaton, szenteste napján reggelig többfelé várható eső, zápor. Napközben a frontfelhőzet vékonyodik, szakadozik, dél felé húzódik. A délnyugati, majd északnyugati szél megélénkül, helyenként megerősödik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 1 és 7, a legmagasabb nappali hőmérséklet 7 és 13 fok között alakul.

Karácsony első napján, vasárnap a változó vastagságú felhőzet mellett előfordulnak napos körzetek, illetve időszakok. A déli szél többnyire mérsékelt marad. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet mínusz 3 és plusz 4 fok között alakul. A legmagasabb nappali hőmérséklet 6 és 12 fok között várható.