EUR: 386,71 Ft
USD: 363,21 Ft
CHF: 400,81 Ft
GBP: 445,08 Ft
RON: 77,83 Ft
RSD: 3,30 Ft

Ősziesre fordul az idő

Időjárás
10perc.hu
1 éve
Kiemelt kép: freepik.com

Zivatarokkal, sok esővel indul a hét, ezzel együtt a meleg is mérséklődik, a hét második felében a maximumok már többfelé 20, a minimumok pedig 5 Celsius-fok alatt alakulnak.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat országos, középtávú előrejelzése alapján végleg ősziesre fordul az idő. Ma napsütés már csak az északkeleti tájakon várható, máshol sok lesz a felhő. Délelőtt főként az északi és középső tájakon, később már délebbre is várhatók záporok, zivatarok.

Kedden és szerdán napközben hosszabb-rövidebb napos időszakok is várhatók. A nap első felében szórványosan, második felében már csak helyenként valószínű eső, zápor, néhol zivatar, esti óráktól a Dunántúlon már többfelé hullhat csapadék. Hajnalban 7-16, délután 21-26 fokot mérhetnek.

Csütörtökön a Dunántúlon már délelőtt határozottabban csökkenhet a felhőzet, másutt, főleg a Tiszántúlon estig még közepesen, vagy erősen felhős maradhat az ég. Sokfelé megélénkül, a Dunántúlon helyenként megerősödik a szél, míg napközben 14-21 fokig melegszik a levegő.

Pénteken, október elsején hajnalban is kialakulhatnak pára-, ködfoltok, napközben helyenként előfordulhat záporeső. Hajnalban 2-13, a délutáni órákban 17-22 fok várható.