EUR: 393,07 Ft
USD: 373,75 Ft
CHF: 406,82 Ft
GBP: 454,93 Ft
RON: 79,01 Ft
RSD: 3,36 Ft

Az esti hidegfronttal jön a lehűlés és csapadék

Időjárás
10perc.hu
2 éve
Kiemelt kép: freepik.com

Úgy tűnik, vége az indián nyárnak, a hétvége nemcsak hűvösebb – vasárnap néhol már csak 5 fokot mérhetnek –, hanem esős is lesz az Országos Meteorológiai Szolgálat legfrissebb előrejelzése szerint.

Ma este hidegfront érkezik hazánk területére, aminek hatására csapadékosabb és kissé hűvösebb lesz a hétvége: hajnalban, és helyenként a 20 Celsius-fokot sem éri el majd a csúcshőmérséklet. A front kelet felé vonulásával északnyugaton fokozatosan stabilizálódni kezd a légkör és a csapadék is áthelyeződik a keleti területekre.

Pénteken több helyen várható eső, záporeső, néhol zivatar. Délutántól nyugat felől szűnik a csapadék, este inkább már csak keleten, északkeleten eshet. A legalacsonyabb hőmérséklet általában 13 és 18 fok között alakul. A legmagasabb nappali hőmérséklet 19 és 25 fok között várható.

Szombat reggel általában kevés felhő lesz az égen, napközben északkeleten és nyugaton több, másutt kevesebb gomolyfelhő képződik, összességében mindenhol több órára kisüt a nap. Napközben 20-25 fokig melegszik a levegő.

Vasárnap helyenként - legnagyobb eséllyel a Nyugat-Dunántúlon valószínű eső, zápor. A leghidegebb órákban 5-13 fok lesz. A csúcshőmérséklet általában 19 és 24 fok között valószínű, de északkeleten és Nyugat-Magyarországon ennél pár fokkal hűvösebb is lehet.