EUR: 386,71 Ft
USD: 363,21 Ft
CHF: 400,81 Ft
GBP: 445,08 Ft
RON: 77,83 Ft
RSD: 3,30 Ft

Kiszállt a magánegészségügyből Dzsudzsák Balázs, pedig az egyik cége több mint 47 milliós nyereséget hozott

Gazdasági hírek
10perc.hu
5 hónapja
Kiemelt kép: MTI/Illyés Tibor

A labdarúgó két vállalkozását, a Rába Medical Centert és a Rába Medical Invest Kft.-t a győri Széchenyi István Egyetem vásárolta meg.

Megvált egészségügyi érdekeltségétől Dzsudzsák Balázs. A labdarúgó már évek óta több lábon áll, sportkarrierje mellett az üzleti világban is igyekszik megalapozni a jövőjét - írta az Mfor.hu. 2019-ben többedmagával hozta létre a Rába Medical Center és a Rába Medical Invest Kft.-ket. Előbbi főtevékenysége az egyéb humán egészségügyi ellátás, utóbbié pedig a vagyonkezelés és idővel ennek leánycégévé is avanzsált a Rába Medical Center.

Dzsudzsákék tavaly kaptak egy vételi ajánlatot a cégre, melyet a taggyűlés 2022. november 29-én elfogadott - derül ki a cégbíróságra benyújtott papírokból. Az új tulajdonos a győri Széchenyi István Egyetem, a cégek székhelye Veresegyházról Győrbe került át, az egyetem pedig egy jól prosperáló társasághoz jutott. Legutóbbi, 2021-es beszámolója szerint a leánycég, a Rába Medical Center már 162,7 milliós bevételt ért el, melyből valamivel több, mint 47 milliós tiszta nyereség maradt.

Az új tulajdonos új ügyvezetőt jelölt ki, aki nem más, mint Simon Róbert Balázs győri fideszes parlamenti képviselő felesége, Simon Róbert Balázsné Nagy Bernadett, aki mindkét cég vezetését megkapta a cégadatok szerint.