EUR: 380,17 Ft
USD: 348,84 Ft
CHF: 399,18 Ft
GBP: 441,91 Ft
RON: 76,49 Ft
RSD: 3,24 Ft

Ez is a zsebünkre megy – a Telekom 14,5 százalékkal emeli a szolgáltatásai árát

Gazdasági hírek
10perc.hu
9 hónapja
Kiemelt kép: Telekom

A március 1-jétől módosított havi díjakkal az első számlákat áprilisban, az eddig megszokott számlázási időszakban készítik el, így áprilisban kell fizetni először az új díjakat.

Kiderült, hogy mekkora tarifaemelést hajt végre a Telekom Magyarország. Daria Dodonova, a cég gazdasági vezérigazgató-helyettese bejelentette, hogy az inflációkövető díjkorrekció eredményeként idén a bevétel 5-10 százalékos növekedésére számít – írta az Index.

Holott a cégnek komoly kihívásokkal kellett és kell szembenéznie. A gazdasági vezérigazgató-helyettes ezek között említette a makrogazdasági hatásokat, az energiaárakat, valamint a kormány által kivetett extraprofitadót, amelynek összege 24 milliárd forintot tett ki 2022-ben.

Az otthoni internet-, tévé- és telefonszolgáltatások, valamint a net- és mobil-hangszolgáltatás havi díjaira vonatkozik a díjkorrekció. A forgalmi díjakat, azaz perc- és SMS-díjakat, kiegészítő szolgáltatások díjait a változás nem érinti, azok nem módosulnak. Ilyenek például az eseti netbővítők vagy a set-top boxok díjai.

A Telekom 14,5 százalékkal emeli árait március 1-től. A módosított havi díjakkal az első számlákat áprilisban, az eddig megszokott számlázási időszakban készítik el, így áprilisban kell fizetni először az új díjakat.