EUR: 387,57 Ft
USD: 369,61 Ft
CHF: 401,84 Ft
GBP: 446,78 Ft
RON: 77,91 Ft
RSD: 3,31 Ft

Megvan, hova adjuk adónk egy százalékát!

Gazdasági hírek
10perc.hu
2 éve
Kiemelt kép: freepik.com

Az adójuk 1+1 százalékát felajánlók közül a legtöbben gyermekek gyógyítására és állatmenhelyekre szánják az adóforintokat.

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) nyilvánosságra hozta, hogy az adófizetők miként szoktak adójuk 1 százalékáról rendelkezni. Ugye, senki sem felejti el, hogy a befizetett adó 1+1 százalékáról május 20-ig lehet rendelkezni akár a bevallás részeként, akár önálló nyilatkozatként a "20EGYSZA" lapon. Figyelem, a legegyszerűbben rendelkezni KAÜ azonosítóval, a NAV webes kitöltő programján keresztül lehet.


Nagyon sokan érzik fontosnak az állatmenhelyek segítségét, hogy az ott élő állatok is esélyt kaphassanak egy szebb életre    Fotó: freepik.com


A NAV kimutatása alapján az adójuk 1+1 százalékát felajánlók évről évre milliárdok sorsáról dönthetnek, legtöbben gyermekek gyógyítására és állatmenhelyekre szánják az adóforintokat. Ugyanakkor a civil szervezeteken kívül további 1 százalék valamely vallási közösségnek vagy a Nemzeti Tehetség Programnak ajánlható fel. Most az adóhivatal honlapjára felkerült valamennyi érintett civil szervezetek adószáma, valamint a vallási közösségek és a Nemzeti Tehetség Program technikai száma, amelyekre felajánlás tehető.