EUR: 388,45 Ft
USD: 370,45 Ft
CHF: 403,19 Ft
GBP: 448,76 Ft
RON: 78,09 Ft
RSD: 3,31 Ft

Huawei: a cég eladta a Honort

Gazdasági hírek
10perc.hu/MTI
2 éve
Kiemelt kép: huawei.com

A kínai kommunikációs óriáscég, hogy ezáltal kivonja a Honort az anyacégre vonatkozó amerikai szankciók hatálya alól.

Eladta a Honor okostelefon üzletágát a Huawei kínai telekommunikációs óriáscég. A Honort a Shenzhen Zhixin New Information Technology nevű, a Huawei székhelyének otthont adó Sencsen város kormányzatának tulajdonában álló vállalat viszonteladókkal közösen alakított konzorciuma vásárolta meg. Az adásvétel lezárultát követően a Huawei nem rendelkezik majd az új Honor cég egyetlen részvényével sem, és nem fog részt venni az üzlet további működtetésében, illetve a cég döntéshozásában. A Huawei szerint az eladás segíteni fog a Honor viszonteladóinak és beszállítóinak abban, hogy "túljussanak ezen a nehéz időszakon".


Az adásvétellel a Huawei ezáltal kivonja a Honort az anyacégre vonatkozó amerikai szankciók hatálya alól   Fotó: huawei.com


A 2013-ban alapított Honor az eladások tekintetében mára a világ egyik legnagyobb mobiltelefon márkájává nőtte ki magát, évente mintegy 70 millió készüléket értékesítve. Az Honor üzletág az elmúlt öt év során több mint 10 milliárd dollárnyi bevételt termelt a Huawei számára. Az eladásra vonatkozóan azonban nem közöltek pénzügyi részleteket.