EUR: 386,71 Ft
USD: 363,21 Ft
CHF: 400,81 Ft
GBP: 445,08 Ft
RON: 77,83 Ft
RSD: 3,30 Ft

Új fagyi hódít a Balatonon! A sajtos-tejfölös lángos ízű fagylalt a király

Életmód hírek
10perc.hu
2 hónapja
Kiemelt kép: welovebalaton.hu/Kőrösi Tamás

A lángosos fagyi ízei nem bontakoznak ki azonnal, kis idő múlva azonban érezzük a sajtot, a sót és a tejfölt is a fagyiban, a ropogós lángostészta textúrája is visszaköszön.

Idén is megrendezték a Balaton Fagylaltja névre keresztelt vetélkedőt, melynek különdíjasáról viszont jóval több szó esik, ami nem is csoda, hiszen a balatonmáriai Vitorlás Fagyizó egy sajtos-tejfölös lángos ízesítésű fagyival jelentkezett a versenyre – adott róla hírt a 444.

A dolog úgy született meg, hogy a feltaláló, Pálfi Attila a feleségével tanakodott azon, hogy milyen ízű fagyival nevezzenek a versenyre, mire a nő megkérdezte tőle, hogy tudna-e lángosból fagylaltot készíteni. Ő némileg könnyelműen vágta rá, hogy igen, de aztán úgy alakult, hogy minden nehézség nélkül tudtak készíteni egy egészen egyedi édességet.


A lángosos fagyi ízei nem bontakoznak ki azonnal      Fotó: welovebalaton.hu/Kőrösi Tamás


Arról pedig, hogy miként kell elképzelni a sajtos-tejfölös lángos ízű fagyit, a We Love Balaton adott képet. E szerint a lángos vékonyra sütött közepét aprítógépben összekeverik sóval, az így készült alaplevet pedig kifagyasztják. Erre kerül rétegekben a tejföl, a lángosmorzsa és a reszelt trappista sajt.

A lángosos fagyi ízei nem bontakoznak ki azonnal, kis idő múlva azonban érezzük a sajtot, a sót és a tejfölt is a fagyiban, a ropogós lángostészta textúrája is visszaköszön. Ami hiányzik, az a fokhagyma aromája, de egyetértünk abban, hogy ez egy fagyi esetében nem is feltétlenül baj.