EUR: 391,25 Ft
USD: 368,76 Ft
CHF: 405,32 Ft
GBP: 451,21 Ft
RON: 78,68 Ft
RSD: 3,34 Ft

Gasztronómiai Oscart kapott egy magyar bonbon

Életmód hírek
10perc.hu
1 éve
Kiemelt kép: ZAX

Közép-Európából egyedülállóan két csillagot kapott a gasztronómia Oscar-díjaként számon tartott Great Taste Awardson a ZAX csokoládéműhely erdei gyümölcsös bonbonja.

Fantasztikus magyar sikerrel zárult az idei Great Taste Award, melyen megkapta a gasztronómia Oscar-díját a ZAX erdei gyümölcsös bonbonja. Maga az édesség igazi minőségi csokoládé, és a prémium kategóriás áru nem véletlenül a legdrágább bonbon is az országban: a 100 darabos Black Edition válogatás 45 500 forintba kerül. Ugyanakkor legolcsóbb termékük mindössze 1400 forint.

A cég alapítójában, Varga Zsuzsában tíz évvel ezelőtt fogalmazódott meg, hogy milyen izgalmas hobbi lehetne a csokoládékészítés. Előbb csak a szűk családnak, később már a barátoknak, végül a barátok barátainak is készítette a finomságokat. Így jutott el odáig, hogy az egyik karácsonykor már száz helyre szállított csokikat.


Prémium terméket csak kiváló alapanyagokból lehet készíteni     Fotó: ZAX


Férjével együtt 60 évesen vágtak bele az új vállalkozásba, és a Duna-parton nyitották meg első üzletüket és a csokoládéműhelyüket is. A kezdetektől fogva az az alapelvük, hogy prémium terméket csak kiváló alapanyagokból lehet készíteni. Éppen ezért ők a világ legjobb összetevőivel dolgoznak, kerüljön az bármennyibe is.

A minőséget pedig már a szakma is elismerte, több díjat is kaptak, ám most sikerült szintet léptek: mint fentebb írtuk, egyedüli közép-európai versenyzőként két csillagot kapott a cég a csokoládéműhely erdei gyümölcsös bonbonja a londoni Great Taste Awardson, de kézműves Zsutella mogyorókrémüket is csillaggal jutalmazták.