EUR: 391,25 Ft
USD: 368,76 Ft
CHF: 405,32 Ft
GBP: 451,21 Ft
RON: 78,68 Ft
RSD: 3,34 Ft

A háziállatokra is vigyázzunk ebben a hidegben!

Életmód hírek
10perc.hu
2 éve
Kiemelt kép: freepik.com

Állatot elhagyni, kitenni vagy úgy tartani, hogy az elpusztul, az bűncselekmény, amiért letöltendő börtönbüntetés is kapható.

Az extrém hideg – a legtöbb helyen nem megy a hőmérő higanyszála mínusz 5 fok fölé – a szabadban tartott gazdasági állatokra és a házi kedvencekre is veszélyt jelenthet. Seres Zoltán, az Orpheus Állatvédő Egyesület vezetője szerint a mostani időjárás mellett kint tartott állatok számára feltétlenül energiában dús ételt és szélvédett helyet biztosítsanak. Napközben többször ellenőrizni kell az ivóvizes tálakat, a fagyott vizet langyosra kell cserélni. A szabadban tartott állatokat ilyenkor semmiképpen sem szabad fürdetni, mert azzal lemosnák a természetes zsíros védőréteget.


Az elkövetkezendő napok extrém időjárása komoly veszélyt jelenthet kutyáink számára     Fotó: freepik.com


Az udvaron tartott kutyákat "téli" kutyaházzal kell védeni, kapjon napjában többször élelmet, és engedjék be fűtött helyre. A hideg ellen védő kutyaháznak kicsit kell nagyobbnak lennie az állatnál, a túl nagy házat ugyanis a kutya nehezebben "fűti be". A jó kutyaház fedett, lehetőleg minél szélvédettebb, melegebb helyen, 5-6 centiméteres lábakon áll és fából van. A házat puha szőnyeggel, rongyokkal kell kibélelni, amelyeket hetente-kéthetente le kell cserélni.