EUR: 391,25 Ft
USD: 368,76 Ft
CHF: 405,32 Ft
GBP: 451,21 Ft
RON: 78,68 Ft
RSD: 3,34 Ft

Magyar orvosok találmánya mentheti meg a cukorbetegeket

Egészség
10perc.hu
2 hónapja
Kiemelt kép: Pixabay

A békéscsabai kutatócsoport forradalmasította a cukorbetegség kezelését, a készítményhez gyakorlatilag bárki hozzájuthat, ugyanis a TB is támogatja.

A kutatócsoport nyilvánossá tette, hogy hogyan lehet egyetlen gyógyszerrel kezelni a 2-es típusú cukorbetegséget. A gyógyszernek köszönhetően az érintetteknek nem kell naponta kétszer adagolni az inzulint és négyszer mérni a vércukorszintet. És ami ennél is fantasztikusabb hír: a készítményhez gyakorlatilag bárki hozzájuthat, ugyanis a TB is támogatja – írta a divany.hu.


Naponta egyszer kell beadni, ezáltal megszűnnek a naponta többször ismételt szúrások      Fotó: Pixabay


Az újonnan kifejlesztett injekciót, mely egy korszerű bázisinzulinból és egy, a 2-es típusú cukorbetegség kezelésére használt nem inzulin típusú hatóanyagból áll, naponta egyszer kell beadni, ezáltal megszűnnek a naponta többször ismételt szúrások.

„Az a beteg, aki azt hitte, hogy élete végéig naponta többszer kell magának inzulint beadnia, és előtte négyszer az ujjbegybe szúrni, új életet kap” – mondta dr. Kempler Péter egyetemi tanár, a Semmelweis Egyetem Belgyógyászati és Onkológiai Klinika munkatársa. Szerinte az életminőség javulása segíthet teljes életet élni egy maradandó betegség mellett, mint a cukorbetegség.