EUR: 387,57 Ft
USD: 369,61 Ft
CHF: 401,84 Ft
GBP: 446,78 Ft
RON: 77,91 Ft
RSD: 3,31 Ft

Apiterápia, az ősi gyógymód

Egészség
10perc.hu
2 éve
Kiemelt kép: freepik.com

Az immunerősítésre használt termékek egy része növényi eredetű, mint a méz, a propolisz, míg a másik része a méhektől származik, úgymint a méhpempő.

Az immunrendszerünk erősítésére a téli hónapokban van a legnagyobb szükség, az egészség megőrzésére pedig hatékony és természetes ősi módszer az apiterápia, mely alatt a méhek által előállított anyagok gyógyító célú felhasználását értjük. Az immunerősítésre használt termékek egy része növényi eredetű, mint a méz, a propolisz, míg a másik része a méhektől származik, úgymint a méhpempő.

Utóbbi a dolgozó méhek garatmirigy váladéka, a fiatal méhek táplálására szolgál, a kiváltságos méhkirálynő pedig egész életében fogyasztja, számára ez a hosszú élet titka. Az immunrendszer támogatása, fertőzések, influenza megelőzésére, érelmeszesedés, szívinfarktus, időskori elbutulás, cukorbetegség, csontritkulás, makuladegeneráció megelőzésében jól alkalmazható. A propolisz a méhek által a rügyekről begyűjtött gyanta, amihez a méhek saját váladékukat injektálják. A propolisz, mint egy bástya védi a kaptárt, megakadályozva a fertőzések és kórokozók behatolását, illetve a méhek megbetegedését is féken tartja.


A méhpempő az immunrendszer támogatása, fertőzések, influenza, érelmeszesedés, szívinfarktus, időskori elbutulás, cukorbetegség, csontritkulás, makuladegeneráció megelőzésében jól alkalmazható      Fotó: instagramNémeth Józsefné Márta természetgyógyász-reflexológus lapunk kérdésére elmondta, a méz olyan természetes antibiotikum, amely kedvezően hat az izomzat, a szívizomzat működésére, tisztítja a vért, jót tesz az emésztésnek, vérnyomáscsökkentő hatása is van, nagy az energiatartalma, a fáradtság leküzdésében is hatásos. Egy kiskanálnyi méz kiválóan nyugtatja a stresszes idegrendszert és jól hat a férfi potenciára is. Akár minden napi is lehet enni, naponta 50-150 grammot.