EUR: 386,71 Ft
USD: 363,21 Ft
CHF: 400,81 Ft
GBP: 445,08 Ft
RON: 77,83 Ft
RSD: 3,30 Ft

Masszázs – kellemes, pihentető és hasznos!

Egészség
10perc.hu
2 éve
Kiemelt kép: freepik.com

Egy amerikai tanulmány szerint a masszázsnak rendkívüli hatása van, és mindössze 10 perc alatt regenerálja a testet, az izomzatot egy kemény edzés után.

Sokan el sem tudják képzelni az életüket nélküle, de vannak azért olyanok is, akik egyszerűen nem jönnek rá, vajon mire jó a masszázs? Nos, egyrészt 10 perc alatt regenerálja a testet, az izomzatot egy kemény edzés után, másrészt mindemelett fokozza az aktivitást. Egy egészségügyi masszázs sokkal hatásosabb, mint azt gondolnánk. Ellazít, feltölt energiával és test-lélek-szellem is harmóniába kerül.

A napidoktor.hu szerint egy jó masszázs remek stressz oldó. Nehezen tudunk elaludni a zűrös, nehezebb napokon. Ha nem pihenünk eleget, akkor a testben az úgynevezett kortizol nevű stresszhormon kerül előnybe. A rendszeres masszázs csökkenti ennek jelenlétét, ugyanakkor növeli az endorfinok és szerotinok termelődését.


Egy jó masszázs ellazít, feltölt energiával és test-lélek-szellem is harmóniába kerül    Fotó: freepik.com


Az izomfájdalmak is remekül kezelhetők a masszázzsal. Az ülőéletmód miatt, sokan küzdenek derék- és hátfájással. A gyógy masszázs a mozgásszervi problémák kezelésére kiválóan alkalmazható. Enyhíti a fájdalmakat, mely a rossz testtartás miatt alakul ki. Pozitívum még, hogy fellazítja az izommerevséget, az izom rugalmasságot fokozza, segít megelőzni a sportsérülést. Számos kutatás bizonyította, hogy a masszázsnak majdnem olyan előnyei vannak, mint a gyógyszeres kezelésnek, az akupunktúrának, a jógának vagy az aktív testmozgásnak.

Javítja az alvás minőséget, mert a mély alvás állapota elengedhetetlen ahhoz, hogy regenerálódjon a szervezet. Bizonyított tény, hogy a hangmasszázs harmonizálja mindkét agyféltekét, ezáltal a rezgések helyreállítják test energetikai állapotát. Segíti az ellazulást, gyógyítja az alvási panaszokat.