EUR: 391,25 Ft
USD: 368,76 Ft
CHF: 405,32 Ft
GBP: 451,21 Ft
RON: 78,68 Ft
RSD: 3,34 Ft

Klotyó sztori Budán: mi lesz a kerület egyetlen nyilvános vécéjével?

Belföldi hírek
10perc.hu
2 hónapja
Kiemelt kép: Proidea

Európa egyik legrégebbi parkjában, a Városmajorban most egy vécé sorsáért aggódnak.

A 12. kerületi önkormányzat a napokban osztotta meg, hogy Pokorni Zoltán polgármester kezdeményezésére közös bejárást szerveztek a Városmajorban a Főkert munkatársaival, hogy együtt dolgozzanak a park szebbé tételén. A legfontosabb feladatuknak a nyilvános vécé újra nyitását tartják, de mint hozzátették, ebben az ügyben az üzemeltető Csatornázási Művek együttműködésére is szükség lesz – írta a napi.hu.

A tervek között szerepel egy kifüggesztett információs tábla, ami a közösségi együttműködés, valamint a park használatának szabályait tartalmazza majd, illetve a nagyobb védelem érdekében térfigyelő kamerák kihelyezésének a lehetőségét is mérlegelik, mindezek mellett pedig a játszótéren lévő kőteknős elbontását is időszerűnek tartják.

Az Énbudapestem megkeresésére az önkormányzat a leszögezte, hogy a park üzemeltetése nem az ő, hanem a Főkert feladata. Kiderült, hogy már tizenhárom kamerát üzemeltetnek a park területén belül, valamint ötöt a park közvetlen környezetében.


Európa egyik legrégibb parkjában egy nyilvános vécé okozza a legnagyobb izgalmakat      Fotó: Pixabay


A vécé sorsára azonban egyelőre még nem derült fény. Az Élhető Hegyvidékért Egyesület nevében Novák István az Énbudapestem-nek azt mondta, ha valami, akkor a vécé megnyitása közös ügy.

Akár irigylésre méltó problémának is tűnhetne, hogy Európa egyik legrégibb parkjában egy nyilvános vécé okozza a legnagyobb izgalmakat, ha nem a park egyetlen nyilvános vécéjéről lenne szó, amit legalább tíz éve senki nem látott nyitva, és aminek megnyitásához is többszereplős, pártokon és politikai oldalakon átívelő összefogás kell – vélekedett Novák István.