EUR: 386,71 Ft
USD: 363,21 Ft
CHF: 400,81 Ft
GBP: 445,08 Ft
RON: 77,83 Ft
RSD: 3,30 Ft

Itt a tolvajtérkép! Mutatjuk a Balaton legveszélyesebb helyeit

Belföldi hírek
10perc.hu
2 hónapja
Kiemelt kép: turizmus.com

A rendőrség elmúlt hatvannapos statisztikái szerint magasan Siófok és környéke a legveszélyesebb terület.

A Balatonnál egyértelműen a Siófoki járásban történik a legtöbb lopás. Különösen érdemes résen lenni Siófok belvárosában, a Jókai parknál, de az Aranyparton is. De ugyanígy fontos figyelni Keszthelyen, Balatonlellén, Balatonfüreden is – derül ki a Pénzcentrum összeállításából.

A legfrissebb adatok szerint a tavalyi nyáron a közvetlen tóparti településektől távolabb eső városokat és községeket is magában foglaló balatoni térség szálláshelyein 1,7 millió turista összesen 5,5 millió vendégéjszakát töltött el. A nagy tömeg azonban vonzza a tolvajokat is.

A rendőrség elmúlt hatvannapos statisztikái szerint magasan Siófok és környéke a legveszélyesebb terület, a nyári időszakban leginkább a Jókai park, a Petőfi sétány környéke a legfertőzöttebb, de az Aranyparton, sőt Szabadisóstó környékén is érdemes ébernek maradni.

Balatonfüreden is előszeretettel tevékenykednek a tolvajok, de kisebb mértékben, mint Siófokon, ahol harminc esetet regisztráltak, míg Füreden csak négyet. A déli parton Balatonlelle és Balatonboglár együttesen összesen hat adatot regisztrált a vizsgált időszakban. Keszthelyen is több lopást regisztráltak, mint máshol a környéken, összesen öt bűnesetet.

A lopásnál súlyosabb rablásokról és kifosztásokról szinte csak egyetlen település kapcsán lehet beszámolni, ez pedig Siófok. A vizsgált időszakban összesen hét ilyen eseményt regisztráltak, ezenkívül egyetlen rablás volt még: Csopakon.

Egy év alatt itt 100 000 lakosra 388 bűnelkövetés jutott a Siófoki járásban, ezzel a balatoni régió egyedüli magas fertőzöttségű régiója, ráadásul ez országos összevetésben is kiugróan magas, alig van néhány járás az országban, amely magasabb lopásfertőzöttséget mutatna.