EUR: 380,17 Ft
USD: 348,84 Ft
CHF: 399,18 Ft
GBP: 441,91 Ft
RON: 76,49 Ft
RSD: 3,24 Ft

Szeretnéd tudni, hogy szilveszterkor és 2023 elején hogy közlekednek a vonatok és a távolsági buszok? Mutatjuk!

Belföldi hírek
10perc.hu
11 hónapja
Kiemelt kép: MÁV

A szilveszterkor és újévkor várható nagyobb utasforgalom miatt a MÁV-Start, a Volánbusz, és a MÁV-HÉV járataival utazóknak azt tanácsolja a MÁV-Volán-csoport, hogy elővételben vagy online vásárolják meg a jegyüket.

Év végén, szilveszterkor és jövő év elején sem változik a naptári naphoz képest a vasúti közlekedési rend, azaz 30-án pénteki, 31-én szombati, újév napján vasárnapi, január 2-tól pedig a már megszokott munkanapi menetrend szerint járnak a vonatok. Ha szükséges, a frekventált vonalakon az utasforgalom függvényében és a lehetőségekhez képest több kocsival közlekednek a vonatok.

A gyermekek, családosok, tanulók, diák- és felnőtt csoportok, nyugdíjasok is élhetnek a szokásos kedvezményrendszerrel. A már nem tanuló 26 éven aluliak a 33 százalékos hétvégi kedvezményt január 1-jén éjfélig vehetik igénybe.


Egyes településeken a helyi járatok az általános közlekedési rendtől eltérően közlekedhetnek     Fotó: wikipedia


A Volánbusz járatai december 31-én, szilveszterkor szabadnapi, január 1-jén, újévkor a hét első tanítási szünetes munkanapját megelőző munkaszüneti napnak megfelelő menetrend szerint indulnak. Január 2-6. között a tanítási szünet munkanapjaira érvényes menetrend szerint indulnak az autóbuszjáratok.

Január 7-én szabadnap, 8-án a hét első tanítási és munkanapját megelőző munkaszüneti nap menetrendje érvényes. Január 9-én, hétfőn a hét első munka- és tanítási napjára meghirdetett autóbuszok indulnak. Egyes településeken a helyi járatok az általános közlekedési rendtől eltérően közlekedhetnek.