EUR: 380,17 Ft
USD: 348,84 Ft
CHF: 399,18 Ft
GBP: 441,91 Ft
RON: 76,49 Ft
RSD: 3,24 Ft

Tovább zuhan szerda hajnaltól az üzemanyagok piaci ára, januártól megszűnhet az ársapka

Belföldi hírek
10perc.hu
1 éve

Egyre több benzinkúton van már most üzemanyaghiány, így hiába csökken a benzin litere 11, míg a gázolajé 13 forinttal szerdától, nem biztos, hogy az autósok tankolni tudnak.

Jelenleg 150 magyar kisebb település korlátozott üzemanyag-ellátást, míg a hazai nagyvárosokban is egyre szűkül az üzemanyag kínálat - mondta a napi.hu-nak Egri Gábor, a Független Benzinkutasok Szövetségének elnöke. Ez pedig azt jelenti, nem készülni kell a benzinhiányra, ugyanis ezzel már most szembe kell néznie minden autósnak.

Kijelentette, a biztonságos üzemanyag-ellátás összeomlott Magyarországon. A Független Benzinkutasok Szövetségének elnöke ezek után nem tartja valószínűnek, hogy a hazai piac valaha visszatalál az ársapkás időszak előtti állapothoz.

„Egy évig fürödtünk a 480-as árstopos üzemanyagban. Egy év mosolygás után most sok évnyi sírás következik” – vélekedett Egri Gábor.

Már a kormány is érzékeli, egyre tarthatatlanabb a helyzet, és bejelentette, január elsejétől csak akkor tudják fenntartani a benzinárstopot, ha az Oroszországból érkező kőolajszállítás zavartalan, amivel párhuzamosan a százhalombattai finomító is folyamatosan működik.

Mindenesetre szerdától tovább szűkül az olló a hatósági áras, 480 forintos literár, valamint a 95-ös benzin és a gázolaj hatósági ára között a holtankoljak.hu értesülése szerint. Ugyanis a benzin bruttó 11 forinttal (627 Ft/liter), a gázolaj pedig bruttó 13 forinttal lesz olcsóbb (692 Ft/liter).