EUR: 380,17 Ft
USD: 348,84 Ft
CHF: 399,18 Ft
GBP: 441,91 Ft
RON: 76,49 Ft
RSD: 3,24 Ft

Tényleg nincs pénz az oktatásban? A Klebelsberg Központ vezetője 1,7 millió forintos jutalmat kapott

Belföldi hírek
10perc.hu
1 éve
Kiemelt kép: Facebook/Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete

A hatalmas jutalomra tavaly év végén a bérmegtakarítás terhére lett megfelelő pénzügyi keret, és ebből fizettek Hajnal Gabriellának.

Ha még mindig lenne olyan ember, aki kételkedik a pedagógusok küzdelmének jogosságában, annak itt a következő bizonyíték arra, hogy lenne pénz az oktatásban, ha a megfelelő helyre kerülnének az adóforintok.

Korábban számos alkalommal írtunk azokról a botrányos jutalmakról, melyeket a tankerületi vezetők kaptak, miközben a pedagógusoknak maximum egy cserepes virág, vagy rosszabb esetben még az sem jutott. Most nyilvánosságra került, hogy az oktatási rendszert irányító Klebelsberg Központ vezetője mekkora jutalmat markolt fel 2021 végén.


A Klebelsberg Központ vezetője, Hajnal Gabriella 1,7 millió forintos jutalmat kapott     Fotó: Facebook/Tóth Endre


Ugyanis Tóth Endre, a Momentum parlamenti képviselője, oktatáspolitikusa a saját közösségi oldalán megírta, hogy Hajnal Gabriella nem kevesebb, mint 1,7 millió forintos összeget kapott a „jó munkájáért”. Ezt a saját költségvetésében keletkezett bérmegtakarítás terhére fizette ki az intézmény.

Ráadásul mivel a Klebelsberg Központ vezetője közszereplő, így igenis mindenki számára elérhető kell, hogy legyen a számára adott javadalmazásoknak. Ugyanis közalkalmazottként az adóforintokból kapja a fizetését.

A Klebelsberg Központ közleményt adott ki, hogy álláspontjuk szerint Tóth Endre jogszabálysértő módon tette nyilvánossá tankerületi vezetők személyes adatait. Állításuk szerint a nyilvánosságra hozott állítások felsorakoztatása alkalmas lehet arra, hogy az intézményeket fenntartó tankerületi központok és az iskolák szembekerüljenek egymással.