EUR: 391,25 Ft
USD: 368,76 Ft
CHF: 405,32 Ft
GBP: 451,21 Ft
RON: 78,68 Ft
RSD: 3,34 Ft

Csak írásbeli érettségi lesz idén is (Frissítve!)

Belföldi hírek
10perc.hu
2 éve
Kiemelt kép: freepik.com

Amíg a tantermi oktatás bevezetését a középiskolákban május 10-re elhalasztották, addig az általános iskolák és az óvodák április 19-én nyitnak.

Újabb fontos, ám ezúttal kissé érthetetlen döntést hozott a kormány a tantermi oktatás visszaállításával kapcsolatban. Orbán Viktor a közrádiónak nyilatkozva elmondta, felkészültek ugyan az iskolák április 19-i nyitására, ám az Operatív Törzs ülésén mégis úgy döntöttek, hogy a középiskolákban május 10-én indul a tantermi oktatás. Abban is döntés született, hogy idén is a tavalyihoz hasonlóan csak írásbeli érettségi lesz, ami egyben a felsőoktatási felvételi vizsga alapját is képezi.

Minden készen áll az óvodák és az iskolák április 19-i újranyitására - jelentette ki az Emberi Erőforrások Minisztériumának köznevelésért felelős államtitkára. Maruzsa Zoltán jelezte, hogy az érettségik minél biztonságosabb lebonyolítása érdekében a 9-12. évfolyamokon csak május 10-én áll vissza a jelenléti oktatás, az 1-8. évfolyamokon és az óvodákban azonban már április 19-én. Az érettségik szempontjából fontos kiscsoportos felkészítőket, konzultációkat ugyanakkor továbbra is szervezhetnek a középiskolákban - hangsúlyozta az államtitkár.

A jelenlegi tervek alapján a sokat emlegetett április 19-ére amennyiben eléri az ország, hogy az első oltást legalább 3,5 millióan megkapják, akkor jönne egy újabb nyitás, és védettségi igazolvánnyal lehet majd szállodába, koncertre, társadalmi eseményekre menni.