Az alábbi recepthez össz-vissz 10 percre van szükség, és nagy sikere lehet a karácsonyi asztalon.
Az Elle közlése szerint a tészta hozzávalóit gyorsan összegyúrjuk: 130 g vaj, 130 g cukor, 2 tojás, 300 g liszt, 1 teáskanál sütőpor és 4 evőkanál sárgabaracklekvár szükséges. Miután jól összegyúrtuk a tésztát, lapítsuk ki, és helyezzük sütőpapírra. Ezután egyenletesen kenjük meg a tésztát baracklekvárral.
A töltelékhez 200 g vaj és 200 g cukor szükséges, amit a tűzhelyen alacsony hőmérsékleten olvasztunk fel. Ehhez adjunk 2 evőkanál vaníliás cukrot, majd keverjük bele 200 g őrölt mogyorót és 200 g apróra vágott mogyorót. A keveréket egy kis vízzel, 4 evőkanál víz hozzáadásával simítsuk el. Miután az alapanyagok jól összeolvadtak, öntsük a keveréket a tésztára.
Helyezzük a tésztát a 175 fokra előmelegített sütőbe, és süssük 25 percig alsó-felső módban, amíg a tészta aranybarnára sül. Miután elkészült, vágjuk apró darabokra, és a sarkait mártsuk bele olvasztott csokoládémázba.
A sütési ötletek mellett díszítési javaslatokról itt írtunk korábban.