Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Szórakozás

Jön az őszi szünet

10perc.hu
2024. 10. 22.
Jön az őszi szünet

Napokon belül megérkezik az őszi szünet, amelyet a köznevelésben és a szakképzésben részt vevő diákok izgatottan várnak.

Ez a több mint egyhetes pihenő kiváló alkalom lesz a feltöltődésre az iskolakezdés fáradalmai után - írta az NLC. Az őszi szünet különlegessége idén, hogy már az elején extra pihenéssel indulhatnak a diákok, ugyanis október 27-én, vasárnap hajnalban kezdődik a téli időszámítás. Ráadásul nem sokkal később már a téli szünet is beköszönt, így a tanulók hamarosan több hosszabb szünidőre is számíthatnak. Lássuk, mely napokra esnek idén a legfontosabb iskolai szünidők! - közölte a Blikk.

Őszi szünet:

Az őszi szünet 2024-ben október 26-án, szombaton kezdődik, és november 3-án, vasárnap ér véget. A diákoknak így összesen kilenc nap áll majd rendelkezésükre, hogy feltöltődjenek. Az utolsó tanítási nap október 25., péntek, míg az iskolákba való visszatérésre november 4-én, hétfőn kerül sor. Külön jó hír, hogy a szünet előtti héten az október 23-i nemzeti ünnep miatt egy nappal kevesebb iskolai nap lesz.

Téli szünet:

Az őszi szünet után a következő nagyobb pihenő a téli szünet lesz, amely december 21-én, szombaton veszi kezdetét. A diákok csak az új évben, 2025. január 6-án, hétfőn térnek vissza az iskolapadba.

Tavaszi szünet:

A 2024/2025-ös tanév első féléve 2025. január 17-ig tart. A tavaszi szünetig kicsit tovább kell várni, de a diákok ekkor hosszabb pihenésben részesülnek. Az utolsó tanítási nap április 16., szerda, és a tanulók csak április 28-án, hétfőn térnek vissza az iskolába.

Nyári szünet:

Az év legjobban várt időszaka, a nyári szünet, a legtöbb diák számára 2025. június 20-án, pénteken kezdődik. A középiskolák végzősei már korábban, április 30-án befejezik a tanévet, míg a szakiskolások számára a tanév május 30-án ér véget.

Címkék:
#Oktatás

További cikkek