Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Szórakozás

Nolan új filmje Matt Damonnal érkezik a Universalhoz

10perc.hu
2024. 10. 09.
Nolan új filmje Matt Damonnal érkezik a Universalhoz

Christopher Nolan új filmje készül a Universalnál, Matt Damon lehet a főszereplő. Az IMAX premier 2026-ban várható, a történet titokban maradt.

Christopher Nolan, aki legutóbb az Oppenheimer című filmmel aratott hatalmas sikert, már következő projektjén dolgozik. A neves rendező ismét a Universal stúdióval fog együttműködni, és Matt Damonnal tárgyalnak a főszerep kapcsán. A páros korábban már dolgozott együtt a Csillagok között és az említett Oppenheimer filmeken. A forgatókönyvet Nolan Emma Thomasszal közösen fejleszti.

A Universalhoz való visszatérés nem véletlen: Nolan döntése a Oppenheimer sikerének köszönhető. A film világszerte 958 millió dolláros bevételt hozott, és hét Oscar-díjat nyert. Az új projekt IMAX-bemutatóját 2026. július 17-re tervezik, bár a cselekmény részletei egyelőre titokban maradtak.

Nolan most másodszor dolgozik egymás után a Universallal, ezzel megszakítva közel 20 éves együttműködését a Warner Bros.-szal. A váltás hátterében az áll, hogy a WarnerMedia 2020-ban úgy döntött, a filmek a mozipremierrel egy időben debütálnak az HBO Maxon, amit Nolan élesen kritizált - számolt be a mafab.hu.

Főkép forrása:
Northfoto
Címkék:
#Film

További cikkek