Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Szórakozás

Új albummal tér vissza az Animal Cannibals

10perc.hu
2024. 10. 03.
Új albummal tér vissza az Animal Cannibals

Az Animal Cannibals, a magyar rap világ egyik legikonikusabb formációja, új albummal jelentkezik.  

A „Mit mondhatnék még?” című dalukkal beharangozták a "19" című lemezük érkezését, amely október 19-én kerül majd a közönség elé. Az Máté Péter-díjas duó, Ricsipí (Dósa Richárd) és Qka MC (Koller László) ezzel az új szerzeménnyel is folytatja a saját számmisztikájukhoz hű hagyományt, hiszen az album a 19. a sorban, és minden eddigi lemezüket is 19 dal díszítette - tette közzé a Helló Sajtó.

„Imádjuk a 19-es számot. Az első kazettánkra 19 dal fért fel. Aztán a másodikra is. Akkor elhatároztuk, hogy minden albumunkra ennyi szerzeményt teszünk fel. És ez így is van a mai napig” – mesélte Ricsipí a különleges hagyományról. A 19-es szám iránti rajongásukat tovább fokozza, hogy 19 éves korukban írták alá az első szerződésüket a Magneotonnal, sőt, humorosan hozzátették: „egy evőkanál fahéjban 19 kalória van.”

Az Animal Cannibals több mint 35 éve van jelen a hazai zenei életben, és a „Fehéren fekete, feketén fehér” című korszakmeghatározó albumuk megjelenése óta eltelt 29 év is csak tovább erősíti a duó jelentőségét a magyar rap/hiphop műfajban. Deseő Balázs produceri munkájával a páros igyekszik folyamatosan megújulni, ugyanakkor hű maradni a klasszikus hiphop gyökereihez.

A legújabb szerzemény, a „Mit mondhatnék még? latinos hangzásvilággal jelentkezik, és szerepel rajta Gergely Éva is, akivel a formáció immár több mint 19 éve dolgozik együtt. „Nekünk Ő Magyarország legjobb énekesnője” – mondta Qka MC. A dal felvételei különlegesek voltak, hiszen Éva éppen a tengerentúlon tartózkodott, így az együttműködés egy amerikai-magyar produkcióvá vált.

Az új dal lyric videóval jelent meg, amely már elérhető a közönség számára. A rajongók nagy izgalommal várják, hogy az októberben érkező új album további dalait is meghallgathassák. A lemezbemutató esemény november 9-én, 19 órától lesz a Magyar Zene Házában, ahol az új dalok mellett különleges koncertekkel és licitálási lehetőséggel is várják az érdeklődőket. A fiúk 19 limitált példányszámú CD-t készítettek, melyekre a koncerten személyesen is lehet majd licitálni.


Főkép forrása:
Animal Cannibals Facebook
Címkék:
#Zene

További cikkek