Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Szórakozás

Daniel Day-Lewis visszatér

10perc.hu
2024. 10. 02.
Daniel Day-Lewis visszatér

Daniel Day-Lewis hét évvel a visszavonulása után ismét a kamerák elé áll, fia, Ronan Day-Lewis rendezésében készülő filmben.

A „Anemone” című produkció lesz Ronan első nagyjátékfilmje, amelyben olyan neves színészek is szerepelnek, mint Sean Bean és Samantha Morton. A film forgatókönyvét apa és fia közösen írták - közölte a CNN.

Daniel Day-Lewis 2017-ben, Paul Thomas AndersonPhantom Thread” című filmje után jelentette be visszavonulását. Akkor úgy nyilatkozott a W Magazine-nak: „Egész életemben arról beszéltem, hogy abba kéne hagynom a színészetet, és valamiért ezúttal ez a gondolat mélyen gyökeret vert bennem, kényszerré vált.”

Bár azóta kevés nyilvános megjelenése volt, idén januárban meglepetésszerűen lépett színpadra, amikor Martin Scorsese-nek adott át egy díjat a National Board of Review Awards-on.

A „Anemone” jelenleg készül, és a film az apák, fiak és testvérek közötti bonyolult kapcsolatokra, valamint a családi kötelékek dinamikájára fókuszál. A rendező, Ronan Day-Lewis, aki eddig festőként tevékenykedett, most első rendezői próbálkozásával debütál. Korábban New Yorkban voltak kiállításai, most pedig Hongkongban mutatja be nemzetközi szólókiállítását.

Főkép forrása:
Letterboxd Facebook
Címkék:
#Film

További cikkek