Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Szórakozás

Stephen King vámpírregénye újra életre kel: elkészült a „Borzalmak városa” film változata

10perc.hu
2024. 09. 15.
Stephen King vámpírregénye újra életre kel: elkészült a „Borzalmak városa” film változata

Stephen King „Borzalmak városa” című vámpírhorrorának új adaptációja október 3-án debütál a Maxon. Az előzetest King is jóváhagyta.


Október 3-án debütál a Max platformon Stephen King klasszikus horrorregényének, a „Borzalmak városa” című művének új adaptációja. Az előzetes már megérkezett, és az író is lelkesedését fejezte ki a film iránt - közölte a Könyves Magazin.

A film alapját Stephen King 1975-ös, azonos című regénye képezi. A történet szerint Ben Mears, egy sikeres író visszatér a Jerusalem's Lot nevű eldugott kisvárosba, hogy kiírja magából gyermekkori traumáit. A város körüli rejtélyek és furcsa események egy régi Marsten-ház körül összpontosulnak, ahol egy korábbi véres esemény zajlott. Bennek és néhány helybelinek együtt kell harcolnia a ház titokzatos lakói ellen.

Gary Dauberman, a film forgatókönyvírója és rendezője, elmondta, hogy célja a vámpírok újra ijesztővé tétele. Az előzetest Stephen King maga is megosztotta az X-en, és azt írta, hogy „jó lesz”, ami különösen jelentős, mivel King híres arról, hogy nem mindig elégedett könyvei adaptációival.

A regény írását egy középiskolai tanítás közben szerzett élmény ihlette. King egy Drakula-órát tartott, ahol felmerült a kérdés, mi történne, ha a vámpír gróf a 20. században, New Yorkban bukkanna fel. Ez az ötlet végül egy álmos kisvárosban való feltámadáshoz vezetett, ami a „Borzalmak városa” történetének alapját képezi. King korábban többször is kiemelte, hogy ez a regénye az egyik kedvence, különösen a kisvárosokról tett megjegyzései miatt.

Főkép forrása:
Northfoto: Christopher Katsarov
Címkék:
#Film

További cikkek