Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Szórakozás

Emmy-díjat nyer egy magyar származású hangmérnök

10perc.hu
2024. 09. 11.
Emmy-díjat nyer egy magyar származású hangmérnök

A magyar származású hangmérnök, Tulok Szabolcs, művésznevén Tulok Sabi, elnyerte az Emmy-díjat a nem fikciós műsorok kiváló hangkeveréséért.

Tulok Szabolcs, művésznevén Tulok Sabi, nemrégiben Emmy-díjat nyert a nem fikciós műsorok hangkeveréséért a Creative Arts Emmy-díjátadón szeptember 7-én. Az Emmy-szezon első estjén átadott díjat Tulok a The Beach Boys című Disney-dokumentumfilmben végzett munkájáért kapta, amely az úttörő popzenekar előtt tiszteleg, amely a kaliforniai álmot megtestesítő harmonikus hangzásával forradalmasította a zenét - közölte a mafab.

A dokumentumfilm a The Beach Boys zenekar szerény családi kezdeteit követi nyomon, és olyan exkluzív felvételeket, valamint új interjúkat tartalmaz a zenekar tagjaival és a zeneipar ikonjaival, amelyeket eddig még nem láthattak a nézők. Tulok Sabi munkája jelentősen hozzájárult a film hangzásához, amely így teljes mértékben visszaadja a zenekar zenei örökségét és történetét.

Tulok Szabolcs pályafutása során számos területen bizonyította tehetségét, dolgozott reklámfilmekben, játékfilmekben, dokumentumfilmekben, tévéműsorokban és valóságshow-kban is.

A The Beach Boys dokumentumfilm jelenleg elérhető a Disney+ streaming szolgáltatón.


Főkép forrása:
Sabi Tulok (Facebook)
Címkék:
#Film

További cikkek