Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Szórakozás

Ingyenes szabadtéri filmvetítéseket rendeznek a Szent István téren

10perc.hu
2024. 09. 08.
Ingyenes szabadtéri filmvetítéseket rendeznek a Szent István téren

A Szent István tér szeptember 18-tól négy estén át ingyenes szabadtéri filmvetítéseknek ad otthont, ahol a közönség klasszikus filmeket élvezhet a Budapesti Klasszikus Film Maraton keretében.

A Budapesti Klasszikus Film Maraton keretében szeptember 18-tól négy estén át ingyenes szabadtéri filmvetítésekkel várják a közönséget a Szent István téren, ahol a Bazilika előtt négy klasszikus filmet tekinthetnek meg az érdeklődők - közölte a hvg.

Az esemény során az óriásvásznon látható lesz Az idő urai című animációs film, a legendás 2001: Űrodüsszeia, Milos Forman zenés filmje, a Hair, és Wim Wenders Buena Vista Social Club című dokumentumfilmje.

A szabadtéri vetítések minden este 20 órakor kezdődnek. A Nemzeti Filmintézet közleménye szerint szeptember 18-án, szerdán a francia–magyar koprodukcióban készült Az idő urai (Les maitres du temps) című animációs sci-fi nyújt különleges élményt, amely 1979-es magyarországi bemutatója után 45 évvel újra látható.

Másnap, szeptember 19-én, csütörtökön Stanley Kubrick kultikus sci-fije, a 2001: Űrodüsszeia kerül terítékre. Szeptember 20-án és 21-én, pénteken és szombaton két zenés film is látható lesz: Milos Forman filmmusicalje, a Hair, és Wim Wenders világzenei dokumentumfilmje, a Buena Vista Social Club, amely a világzene egyik legnagyobb sikereit bemutató kubai dallamait hozza el a közönség számára.


Főkép forrása:
Illusztráció

További cikkek