Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Szórakozás

George RR Martin kritizálta a Sárkányok háza cselekményváltozásait

10perc.hu
2024. 09. 05.
George RR Martin kritizálta a Sárkányok háza cselekményváltozásait

George RR. Martin nemtetszését fejezte ki a Sárkányok háza 2. évadának cselekményváltozásai iránt, különösen Maelor herceg eltávolítása miatt, ami szerinte súlyos következményekkel jár.

A Trónok harca szerzője, George RR. Martin nyilvánosan bírálta a Sárkányok háza második évadában bekövetkezett cselekményváltoztatásokat. Ezzel kapcsolatban kifejtette, hogy „érvelt” az egyik karakter eltávolítása ellen. A blogján közzétett, majd később törölt bejegyzésben Martin figyelmeztetett a „nagyobb és mérgezőbb” bonyodalmakra, amelyek szerint érintik a sorozat későbbi évadait. A show kreatív iránya és a cselekmény változtatásai különösen Maelor herceg karakterének eltávolítására összpontosultak - közölte a The Guardian.

Maelor herceg, Aegon és Helaena Targaryen gyermeke, a könyvben fontos szerepet játszik, ám a sorozat második évadában teljesen eltávolították. Martin elmondta, hogy Ryan Condal, a gyártásvezető, először 2022-ben közölte vele a karakter kihagyásának tervét, amit költségvetési és produkciós okokkal indokoltak: „Praktikusnak tűnt... nem akartak foglalkozni egy újabb gyermek castingolásával.”

A változtatás azonban jelentős következményekkel jár. A könyvben Helaenát két bérgyilkos, Blood és Cheese arra kényszeríti, hogy válasszon, melyik gyermekét öljék meg előtte. Végül Jaehaerys-t, nem Maelort választják, ami jelentős fordulatot jelent. A sorozatban ez a drámai elem más irányba mozdult el. „Az egyszerűbb nem jobb” – figyelmeztetett Martin, hangsúlyozva, hogy a karakter halála kulcsfontosságú mozzanat.

Az HBO közleményt adott ki, amelyben védelmébe vette a sorozat készítőit, kiemelve, hogy egy adaptáció során gyakran nehéz döntéseket kell hozni. Ryan Condal egy podcast epizódban hozzátette: „Természetesen vannak helyek, ahol nem egyeztettünk, és eltértünk”, de Martin jegyzeteit mindig figyelembe vette.

Főkép forrása:
Henry Söderlund/Wikimedia Commons
Címkék:
#Film

További cikkek