Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Szórakozás

Ilyen volt a La Tomatina fesztivál Spanyolországban

10perc.hu
2024. 09. 01.
Ilyen volt a La Tomatina fesztivál Spanyolországban

Bunol utcái ismét vörösbe borultak, ahogy a helyiek és látogatók paradicsomokkal dobálták egymást a híres Tomatina fesztiválon.

Idén augusztus 28-án, szerdán rendezték meg kelet-spanyolországi Bunol városában a Tomatina fesztivált, ahol a résztvevők paradicsomokkal dobálták egymást. A hagyományos rendezvényre minden évben augusztus utolsó hetében kerül sor, és idén mintegy 22 000 ember vett részt a mulatságon, fehér ruhában, paradicsompéppel borítva - írja a TheHindu.

Forrás: Northfoto

Az fesztivál története 1945-re nyúlik vissza, azonban több szóbeszéd is van, hogyan alakult ki. Az egyik verzió szerint a település főterén egy zenész hamisan énekelt, ami miatt a fiatalok paradicsomokkal kezdték dobálni őt, és végül a járókelők is csatlakoztak. Egy másik történet szerint a Franco-diktatúra alatt lezajlott egyik tüntetés során történő paradicsomdobálás ihlette az eseményt - írja az Ítélet.

Egy év után ismételten megpróbálták megidézni a szórakoztató összecsapást, ezúttal saját paradicsomokat hozva. Az eseményt Francisco Franco diktatúrája alatt rövid időre betiltották az 1950-es években, de 1959-ben, bizonyos szabályok betartása mellett, újra engedélyezték, és azóta a fesztivál folyamatosan fejlődött és népszerűsödött.

Íme néhány kép, az idei mulatságról:

Forrás: Northfoto

Forrás: Northfoto

Forrás: Northfoto

Forrás: Northfoto

Főkép forrása:
Northfoto

További cikkek