Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Szórakozás

Az Agymanók 2 lett mindenidők legnagyobb animációs filmje

10perc.hu
2024. 07. 25.
Az Agymanók 2 lett mindenidők legnagyobb animációs filmje

Mindenidők legsikeresebb animációs filmje lett a 2015-ös Agymanók folytatása.

Az Agymanók 2, minden idők legnagyobb bevételt hozó animációs filmjévé vált hat héttel a mozikba kerülése után. A 2015-ös első rész után a folytatás világszerte már 1,46 milliárd dollárt hozott a kasszáknál, ezzel megelőzve a Jégvarázs II-t, amely 2019-ben 1,45 milliárd dollárral zárt - közölte a BBC.

Az Agymanók 2 2 összbevétele tovább fog emelkedni, különösen Japánban, ahol a bemutató csak most kezdődik. A film a tavalyi év legsikeresebb moziját, a Barbie-t is megelőzte, amely szintén 1,45 milliárd dollárt hozott. Bár az Agymanók 2 még nem érte el a Disney Az oroszlánkirály 2019-es remake-jének 1,65 milliárd dolláros bevételét, amiért azt élőszereplős filmnek minősítették.

Összességében az Agymanók 2 minden idők 13. legnagyobb bevételt hozó filmje. A lista élén álló Avatar (2,9 milliárd dollár) és a Bosszúállók: Végjáték (2,7 milliárd dollár) még messze van, de a folytatás sikere figyelemre méltó.

Az Agymanók 2 bevételének körülbelül 601 millió dollárja az Egyesült Államokból származik, míg a nemzetközi piacokról 861 millió dollár folyt be, köztük 61 millió dollár az Egyesült Királyságból. A film elkészítése körülbelül 200 millió dollárba került, nem számítva a marketing költségeket.

A siker egyfajta visszatérést jelent a Pixar számára, amely az elmúlt években nehezen érte el korábbi sikerei csúcsát, részben a világjárvány miatt, amikor sok mozi zárva volt, és néhány filmet egyenesen a streaming-szolgáltatásokba adtak ki.




Főkép forrása:
Northfoto
Címkék:
#Film

További cikkek