Pálfi Attila, a balatonmáriafürdői cukrász, egyedülálló hekkfagyit készített a Balaton partján. Ez a különleges fagylalt sült halból és más összetevőkből áll, és a Like Balaton cikke szerint Attila a kedvenc versenyére, a Balaton fagyijára készítette el ezt az egyedülálló desszertet - közölte a 24.hu.
A cukrász elmondása szerint már korábban is nyert díjat egy hasonlóan szokatlan fagylalttal, ugyanis 2023-ban "különdíjat nyertem a sajtos-tejfölös lángos fagyival, ami annyira bejött, hogy azóta is részét képezi a Vitorlás Fagyizó kínálatának." Pálfi szereti a kihívásokat, de elismeri, hogy a hekkfagyi elkészítése nem volt egyszerű, mivel egy sós, halas ételről van szó.
A hekkfagyi alapja gyümölcscukrot, sót és mustárt is tartalmaz. A szomszédos Gyufa büfében készítik hozzá a sült hekket. Miután a halat megszabadítják a szálkáktól, tejszínes pástétomot készítenek belőle, amit összekevernek a fagylaltalappal, majd kifagyasztják.
A cukrász nem számít arra, hogy a hekkfagyi mindenki kedvence lesz, de hangsúlyozza, hogy célja új dolgokat bevezetni a szakmába, amelyek néhány év múlva már nem lesznek annyira meghökkentőek.