Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Szórakozás

A világ legkülönlegesebb függőhídjai

10perc.hu
2024. 05. 24.
A világ legkülönlegesebb függőhídjai

Függőhidak az utazás szerelmeseinek, melyek nemcsak a mérnöki bravúrt, hanem a természet szépségét is bemutatják.

A függőhidak mindig is lenyűgözték az embereket, legyen szó lenyűgöző kilátásról, különleges konstrukcióról vagy éppen az adrenalin növeléséről. A világ számos pontján találkozhatunk ilyen lenyűgöző alkotásokkal, melyek nem csak a mérnöki bravúrt, hanem a természet szépségét is bemutatják. A Turisa Magazin cikke összegyűjtötte a legkülönlegesebb függőhidakat a világ minden tájáról.

Üveghíd a Dasbasi-kanyonban

Grúzia büszkesége a Dasbasi-kanyonban található üveghíd, amely 2022 júniusában nyílt meg. Ez a 240 méter hosszú híd nemcsak átlátszó üveglapokkal büszkélkedhet, hanem a közepén egy gyémánt alakú kávézó is található, 200 méter magasságban. Az igazi kalandvágyóknak pedig egy biciklis zipline-t is kialakítottak mellette.

Kakum Canopy Walk

Afrika egyedülálló függőhíd-rendszere, a Kakum Canopy Walk, hét függőhídból áll, amelyek a ghánai Kakum Nemzeti Park lombkoronaszintjén vezetnek végig. Ez a 305 méter hosszú és 40 méter magasan elhelyezkedő útvonal nem csak turisták, hanem a helyi állatvilág, például madarak és majmok kedvelt közlekedési útvonala is.

Creative Commons/Jones Anlimah

Sky Bridge 721

A csehországi Dolni Moravában található Sky Bridge 721, a világ leghosszabb gyalogos függőhídja, 721 méter hosszú és 95 méter magasan található. A látogatók csak egy irányban haladhatnak rajta, a kiinduló ponthoz pedig libegővel lehet feljutni.

Creative Commons/Tomas.drapal

Charles Kuonen függőhíd

A svájci Charles Kuonen függőhíd a leghosszabb az Alpokban, 494 méter hosszú és 85 méter magasan húzódik a Grabengufer-szakadék felett. 2017-ben épült, és lenyűgöző kilátást nyújt a Matterhornra, a Weisshornra és a Berni-Alpokra. A híd csak májustól októberig látogatható.

Hussaini függőhíd

A pakisztáni Hussaini függőhíd a Karakorum-hegységben, a Hunza-völgyben található. Ez a 300 méter hosszú híd csupán kötélből és deszkából áll. Bár talán nem annyira veszélyes, mint ahogy hírlik, a szél hatására igencsak kileng, és a deszkák közötti széles réseken le lehet látni a mélységbe.

Creative Commons/Areeb Adnan Khan

A függőhidak a világ különböző pontjain nem csak közlekedési eszközként, hanem turisztikai látványosságként is szolgálnak. Ezek a hidak nem csak a mérnöki teljesítményeket, hanem a természet csodáit is bemutatják, és minden turistának felejthetetlen élményt nyújtanak.


További cikkek