393.90 Ft

370.49 Ft

Támogatás

Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Szórakozás

Szaúd-Arábiában épül a világ első Dragon Ball Z vidámparkja

10perc/CNBC
2024. 03. 25.
Szaúd-Arábiában épül a világ első Dragon Ball Z vidámparkja

Az 5,3 millió négyzetméteres szórakoztató létesítmény a Qiddiya projekt részeként került bejelentésre.

A Szaúdi Királyi Befektetési Alap projektjeként a Qiddiya Város 25 szórakozásra és sportra összpontosító kerülettel kívánja magához vonzani a látogatókat. A szaúdi turisztikai minisztérium szerint a turizmus 2023-ban rekordot döntött az országban, 106 millió főt fogadva, ami 56%-os növekedés 2019-hez képest - közölte a CNBC.

A sajtóközlemény szerint a királyság által bejelentett legújabb turisztikai attrakció hét különböző, az eredeti japán anime televíziós sorozat helyszíneit idéző területet, több mint 30 tematikus hullámvasutat, valamint számos szállodát és éttermet fog tartalmazni.

A sajtóközlemény szerint a Dragon Ball Z vidámpark öt hullámvasútja „világelső” lesz, ezek közül az egyik a Szuper Shenron nevű, a sorozat varázslatos sárkányáról elnevezett, 70 méter magas hullámvasút lesz.

A videójátékok és a népszerű japán animék jelentős beruházások célpontjává váltak a királyságban. A Dragon Ball Z japán producerei, a Toei Animation és a Mohammed bin Salman szaúdi koronaherceg által alapított MiSK együttműködésben anime-filmeket is készít. A Szaúdi Királyi Befektetési Alap (PIF) emellett a japán videójáték-óriás, a Nintendo harmadik legnagyobb részvényese is.

Maga Qiddiya – egy Rijádban tervezett, multimilliárd dolláros „város” – a fővárostól Rijádtól körülbelül 45 kilométerre fekszik, mintegy 40 perces autóútra.

A tervek szerint a terület több mint 360 négyzetkilométer lesz, és több mint 400 különféle látnivalónak, többek között golfpályáknak, tematikus parkoknak és szállodáknak ad majd otthont. Határokon belül épül még egy Six Flags vidámpark és egy vízipark is.

A 925 milliárd dollárnyi vagyonnal rendelkező Szaúdi Királyi Befektetési Alap (PIF) projektjeként a Qiddiya Város célja, hogy 600 000 lakos otthona legyen, és évente milliókat látogasson meg. Az alap az elmúlt években milliárdokat öntött a sportba, zenei eseményekbe, e-sportba és kulturális attrakciókba, hogy az országot turisztikai központtá tegye, és gazdaságát diverzifikálja az olajtól való függőség csökkentésével.

A 2030-as vízió, a Mohammed bin Salman szaúdi koronaherceg által megálmodott projekt célja az, hogy 2030-ra évi 150 millió turista látogasson el az országba.


Főkép forrása:
Freepik (Illusztráció)
Címkék:
#Utazás

További cikkek