392.28 Ft

366.14 Ft

Támogatás

Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Szórakozás

A hercegnő és a sárkány, mese felnőtteknek

Nagy Ági
2024. 03. 24.
A hercegnő és a sárkány, mese felnőtteknek

Aki szereti az élőszerelős mesefilmeket, azoknak érdemes megnézni a Damsel-t, magyarul az A hercegnő és a sárkány című filmet a Netflixen.

Aláírom a Trónok harca magasra tette a lécet a sárkányos filmek piacán, de ha egy könnyed mesefilmet néznék meg vacsora mellé, akkor remek választás lehet ez a sztárokkal teletűzdelt fantasy. Hangsúlyozom: ez egy mese, tessék úgy is nézni!

110 perc tündérmese

Az Evelyn Skye A hercegnő és a sárkány című könyvéből készült filmváltozat elrepíti a nézőt a mesevilágba. Ha teljesen beleéled magad, és nem akadsz fel néhány logikátlan dologban, akkor nincs is vele semmi baj. 

A sztori szerint egy kötelességtudó hajadon beleegyezik, hogy feleségül megy a jóképű herceghez, azonban rá kell ébrednie, hogy a királyi család egy régi adósság visszafizetésére akarja felhasználni őt. Amikor bezárják egy barlangba egy tüzet okádó sárkánnyal, csak leleményességére és akaraterejére támaszkodhat a túléléshez.

A Netflix sárkányos történetében igaz sztárparádéval találkozuk. Millie Bobby Brown alakítja a főszereplőt, mostohaanyja Angela Bassett, Ray Winstone a megbánó apa, míg Robin Wright a gonosz királynő. A rendező az a Juan Carlos Fresnadillo, akinek a nevéhez olyan filmek kötődnek, mint például a 28 héttel később, vagy a Betolakodók.


Megosztóra sikeredett történet

Előre bocsájtom, hogy nekem tetszett a film, mégis szinte csak lehúzó kritikákat olvastam róla. Akik már látták a filmet arra panaszkodtak, hogy kiszámítható. Igazuk van, de tegyük a szívünkre a kezünket, manapság elég nehéz olyan történetet kanyarítani, ami bárkit meglephet.

A karakterek kicsit kidolgozatlanok, de ez nem ront a történet értékéből. Néha kicsit túlzásokba esnek egy-egy jelenetnél, lehetett volna feszesebbre is vágni, de, ha el tudunk merülni egy filmben és nem akadunk fel mindenen, akkor ezen könnyű átlépni.

A látványvilágra azonban nem lehet panasz, dolgozott a CGI rendesen, bár, akik a Trónok harcát favorizálják könnyen beleköthetnek a sárkány megjelenítésébe. Azonban, ha úgy ülünk le megnézni, hogy nem hasonlítgatjuk össze más produkciókkal, akkor gyorsan eltelik a 110 perc.

A hercegnő és a sárkány, egy igazi mesefilm, azonban, ha ennél mozgalmasabbra vágynál, akkor ajánlom a Griselda című sorozatot, szintén a Netflixről. A hatrészes szériáról itt írtunk bővebben.

Főkép forrása:
Netflix

További cikkek