Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Sport

Bejutott az olimpiai döntőbe a Hámori Lucát korábban legyőző ökölvívó

10perc.hu
2024. 08. 07.
Bejutott az olimpiai döntőbe a Hámori Lucát korábban legyőző ökölvívó

Iman Helif, a női ökölvívás világméretű figyelmet keltő szereplője, sikeresen bejutott az olimpiai döntőbe.

A bokszoló a legutóbbi elődöntőjében egyhangú pontozással győzte le thaiföldi ellenfelét, Janjaem Suwannaphenget, amely 5-0-ás eredménnyel zárult - írja a 24.hu.

Helif korábbi szereplései során már felkeltette a figyelmet, különösen azzal a mérkőzéssel, ahol ellenfele Angela Carini, az első 46 másodpercben feladta a küzdelmet orrtörés miatt. 

A bokszolót azzal vádolják, hogy férfiakra jellemző Y kromoszómával rendelkezik és magas a tesztoszteronszintje, ami miatt a Nemzetközi Ökölvívó Szövetség (IBA) korábban kizárta őt a világbajnokságról. Az IBA azonban sosem prezentálta az állítólagos bizonyítékokat, és a sajtótájékoztatók során is azt nyilatkozták, hogy a teszteket nem fogják nyilvánosságra hozni.

Az olimpiai tornát nem az IBA szervezi, így Helif indulása engedélyezett volt. 

A döntőben való szereplése előtt a bokszoló remélhetőleg további figyelemre számíthat, hiszen eddigi teljesítménye alapján méltó helyet vívott ki magának az olimpiai arénában.

A versenyző nemrégiben a BBC-nek reagált a rá irányuló kritikákra, kijelentve: "Nő vagyok és nő is maradok", amellyel határozottan elutasította a vádakat.

Főkép forrása:
MTI/Czeglédi Zsolt
Címkék:
#Olimpia

További cikkek