Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Sport

Milák Kristóf edzője elköszönt tanítványától

10perc.hu
2024. 08. 05.
Milák Kristóf edzője elköszönt tanítványától

Virth Balázs, Milák Kristóf edzője, bejelentette, hogy elköszön tanítványától.

Az eddigi együttműködés, amely Tokió után kezdődött, végül nehézkessé vált, és a tréner úgy érzi, hogy Kristófnak új impulzusokra és edzőre van szüksége a további sikerekhez - derült ki a Nemzeti Sport interjújából.

Virth Balázs 2021 szeptemberében vette át Milák Kristóf felkészítésének irányítását, azzal a céllal, hogy Selmeci Attila munkáját továbbvigye, és biztosítsa Kristóf veretlenségét az olimpiai ciklus során. Az első másfél év sikeres volt, melyet két világbajnoki cím, budapesti világcsúcs és Európa-bajnoki győzelem fémjelezett. A közös munkát a kölcsönös bizalom és kommunikáció jellemezte, de az elmúlt év nehézségei hatással voltak a kapcsolatukra.

A nehézségek hatására az eddigi közvetlen és támogató kapcsolat edző és versenyző között fokozatosan átformálódott egy klasszikus értelemben vett munkakapcsolattá, amelyben egyik fél sem érezte jól magát. Kristóf idén februárban próbált visszacsatlakozni a közös munkához, de az együtt töltött hónapok már nem voltak olyan harmonikusak, mint a korábbi időszakok.

Virth Balázs elmondása szerint a sikeres első másfél év egyik kulcsfontosságú tényezője az volt, hogy Kristóf élvezte az úszást, de az utóbbi időszakban ez hiányzott. 

Az edző a saját tapasztalataira alapozva úgy véli, hogy Kristófnak új impulzusokra van szüksége ahhoz, hogy visszanyerje az úszás iránti szenvedélyt.

Az új impulzusokra és edzőváltásra vonatkozó javaslatot Virth Balázs a legjobb szándékkal tette, és további sikereket, valamint sok boldog pillanatot kíván tanítványának. 

Főkép forrása:
Northfoto
Címkék:
#Olimpia

További cikkek