Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Sport

Több mint 50 év után olimpiai bajnok a férfi párbajtőrcsapat

10perc.hu
2024. 08. 02.
Több mint 50 év után olimpiai bajnok a férfi párbajtőrcsapat

Az Andrásfi Tibor, Siklósi Gergely, Koch Máté, Nagy Dávid összeállítású magyar csapat fantasztikus vívással hozta el az aranyérmet a párizsi olimpián. 

A magyar olimpiai küldöttség második olimpiai aranyérmének örülhettünk péntek este, ugyanis ötvenkét év után ismét magyar siker született a férfi párbajtőrözők olimpiai csapatversenyében. 

A magyarok a kazahokat és a franciákat is 45-30-ra győzték le - Siklósi, Koch, Andrásfi felállásban -, a fináléban pedig - Nagy Dáviddal kiegészülve - ráadástussal, 26-25-re diadalmaskodtak a japánok felett.

A lelátón hatalmas őrjöngés fogadta a magyar győzelmet, a csapat tagjai pedig magyar zászlóval ünnepeltek.    
Ezt megelőzően 1972-ben, Münchenben győzött legutóbb magyar férfi párbajtőrcsapat olimpián, akkor a Fenyvesi Csaba, Kulcsár Győző, Schmitt Pál, Erdős Sándor, Osztrics István alkotta együttes nyert aranyérmet.

A férfi párbajtőrözők a magyar küldöttség ötödik érmét és a második aranyat szerezték a párizsi játékokon, egyben a sportág 39. magyar olimpiai diadalát aratták.

Az olimpiák történetében ez a negyedik magyar győzelem a férfi párbajtőrözők csapatversenyében. Korábban ez 1964 és 1972 között sikerült sorozatban háromszor.


Főkép forrása:
MTI/Illyés Tibor
Címkék:
#Olimpia

További cikkek