Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Sport

Több olimpikonnak is pozitív lett a Covid tesztje

10perc.hu
2024. 07. 31.
Több olimpikonnak is pozitív lett a Covid tesztje

Lani Pallister és Adam Peaty is fertőzött, több sportolót izoláltak a koronavírus miatt a párizsi olimpián.

A párizsi olimpia kezdetekor, három évvel a tokiói játékok után, ismét megjelent a koronavírus a sportolók körében. Az utóbbi órákban több sportoló, köztük Lani Pallister ausztrál úszónő és Adam Peaty brit mellúszó is pozitív tesztet produkált - közölte az Index.

Lani Pallister, aki a 1500 méteres gyorsúszás egyik esélyeseként volt jelen, kénytelen volt visszalépni a versenytől, miután megfertőződött a vírussal. Az ausztrál olimpiai csapat szóvivője megerősítette, hogy Pallistert arra kérték, hogy csütörtökre pihenje ki magát, és izolálja el magát másoktól.

Adam Peaty, a háromszoros olimpiai bajnok úszó szintén pozitív eredményt kapott a tesztjén, miután csak két századmásodperccel maradt el az aranyéremtől 100 méteres mellúszásban. Peaty a verseny alatt fájlalta a torkát, és az állapota az ezüstérem megszerzését követően romlott. Peaty kulcsszerepet játszik a 4x100 méteres férfi és vegyes váltókban. Ha nem tud rajthoz állni, James Wilby helyettesítheti őt.

Nic Fink amerikai úszó szintén koronavírusos lett, illetve a megnyitó ünnepség előtt az ausztrál női vízilabdázók között is voltak fertőzöttek, akiknek el kellett különülniük a csapattól.

Anne Descamps, Párizs 2024 kommunikációs főigazgatója a Reutersnek nyilatkozva elmondta: „Van egy protokollunk, miszerint minden sportolónak, akinek a tesztje pozitív lett, maszkot kell viselnie, és mindenkit emlékeztetünk a leghasznosabb gyakorlatok betartására. Egyelőre nem kell attól tartani, hogy drasztikusan emelkedni kezd az esetszám az olimpián”  

Főkép forrása:
Northfoto
Címkék:
#Olimpia

További cikkek