Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Sport

Milák Kristóf parádés úszással első helyen döntős 200 pillangón

10perc.hu
2024. 07. 31.
Milák Kristóf parádés úszással első helyen döntős 200 pillangón

A párizsi olimpia férfi 200 méteres pillangó versenyszámában Milák Kristóf kiemelkedő teljesítménnyel kvalifikálta magát a döntőbe.

A világcsúcstartó és címvédő Milák már a rajtnál az élre tört és végig magabiztosan tartotta vezető pozícióját. Végül 1:52.72-es idővel, jelentős előnnyel nyerte meg a középdöntőt. Ezzel az eredménnyel a szerda esti döntő első számú esélyese lett - közölte a Nemzeti Sport.

A verseny során Milák már az első 50 méteren komoly előnyt szerzett, amelyet tovább növelt, így fél távnál is magabiztosan vezetett. Az 150 méteres fordulónál sem változott a helyzet, és kiváló úszással fejezte be a futamot. Milák jelenleg 1:50.34-es világcsúcsot tart.

Márton Richárd és Németh Nándor is kiválóan teljesít az olimpián

Márton Richárd szintén részt vett az első középdöntőben, ahol jól kezdett, de végül a hetedik helyen zárt 1:55.93-as idővel, ami sajnos nem volt elegendő a döntőben való részvételhez. Márton Richárd végül a 14. helyen végzett. 

Ezen kívül Németh Nándor sikeresen szerepelt a 100 méteres gyorsúszás középdöntőjében, ahol második helyen végzett, és a harmadik legjobb idővel jutott tovább a döntőbe.

Főkép forrása:
MTI/Kovács Tamás
Címkék:
#Olimpia

További cikkek