Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Sport

A magyar kézilabda válogatott az utolsó másodpercben kapott ki az olimpián

10perc.hu
2024. 07. 31.
A magyar kézilabda válogatott az utolsó másodpercben kapott ki az olimpián

A magyar férfi kézilabda-válogatott 26-25-re kapott ki Norvégiától az olimpiai csoportkör egyik mérkőzésén.

A meccs elején a magyar csapat Szita Zoltán góljainak és több kapufának köszönhetően szerzett előnyt, majd Bánhidi Bence is kiválóan teljesített, öt próbálkozásából négy alkalommal betalált. Mivel Rosta Miklós nem léphetett pályára betegség miatt, Bánhidi jelentős terhet viselt a csapaton belül. A magyar válogatott egy 6-1-es sorozattal átvette a vezetést, ekkor viszont a magyar csapat kicsit megnyugodott és hihetetlen gyorsasággal kiegyenlített a norvég csapat, így az eredmény 11-11-re módosult.  De a félidőre egy nagyszerű időkérés miatt 13-11-es magyar vezetéssel vonultak pihenőre a játékosok.

A második játékrész elején kevés gól született, ami a norvégok malmára hajtotta a vizet. Imre Bence egyenlítő gólja után a norvégok háromszor is betaláltak, így kiegyenlítettek. A magyar csapat lassított a játék tempóján, de a skandinávok továbbra is szorosan tartották a lépést. A hajrában 22-22 volt az állás, majd Bodó Richárd góljával és emberhátrányban is megszereztük a labdát, de egy rossz passz lehetőséget adott a norvégoknak az egyenlítésre, majd Simen Ulstad Lyse révén a vezetést is átvették.

Az utolsó 38 másodpercben a magyar válogatott mindent megtett az egyenlítésért, de Imre Bence lövését a norvég kapus hárította. A norvégok gyorsan előre játszották a labdát Alexander Christoffersen Blonzhoz, aki a meccs utolsó pillanatában betalált, megszerezve ezzel a győzelmet.

A magyar csapat remek teljesítményt nyújtott, és legalább egy döntetlent megérdemelt volna, de végül egy fájdalmas vereséggel kellett szembenéznie.

Főkép forrása:
MTI/Illyés Tibor

További cikkek