Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Sport

Új edzőt és szponzort kapott a veszprémi kézilabdacsapat

10perc.hu
2024. 06. 19.
Új edzőt és szponzort kapott a veszprémi kézilabdacsapat

Új edzővel és szponzorral bővül a kézilabda csapat, ami miatt névváltozásra is szükség lesz.

Xavier Pascual Fuertes lett a bajnoki és Magyar Kupa-címvédő Veszprém kézilabdacsapatának új vezetőedzője, míg a csapat új névadó szponzora a 4iG Csoport lett. A háromszoros Bajnokok Ligája-győztes spanyol szakvezető négyéves szerződést kötött a klubbal. A következő szezon céljai között szerepel a bajnoki cím és a Magyar Kupa megvédése, valamint a Bajnokok Ligája négyes döntőjébe jutás - közölte a 24.hu.

A 4iG Csoport szerdai sajtótájékoztatóján Bartha Csaba, a Veszprém Handball Team Zrt. vezérigazgatója jelentette be az új szponzorációt. Fekete Péter, a 4iG Nyrt. vezérigazgatója elmondta, hogy cégük a bakonyi klub névadó főszponzora lesz, és a csapat nevében a ONE márkanév szerepel majd a következő idény második felétől. A támogatás a felnőtt csapat mellett a teljes utánpótlást is érinti és kettő plusz egy évre szól.

Az 56 éves Pascual korábban 2009 és 2021 között a Barcelona szakvezetője volt, ahol többek között háromszor nyerte meg a Bajnokok Ligáját. Az elmúlt három idényben a Dinamo Bucuresti vezetőedzőjeként három bajnoki címet és két kupagyőzelmet szerzett. A Veszprém kivásárolta őt a Dinamo Bucuresti-től, hogy átvegye a magyar csapat irányítását. „Nagy megtiszteltetés és büszkeség számomra, hogy csatlakozhatok a Veszprém Handball Club családhoz. Minden kézilabdaszerető tudja, hogy a világ egyik legnagyobb csapata a Veszprém” idézi a klub honlapja Pascualt. Hozzátette, tisztában van azzal, mit jelent ennek a klubnak az edzőjének lenni: komoly felelősséggel és elvárásokkal jár. Ellenfélként már tökéletesen ismeri, milyen érzés a Veszprém Arénában játszani, de reményei szerint mostantól minden meccsen a szurkolókkal együtt élvezheti majd „ezt a mágikus erőt”.

A korábbi vezetőedző, Momir Ilic, és segítője, Gulyás Péter két bajnoki címet és három kupagyőzelmet szereztek, valamint egyszer jutottak be a Bajnokok Ligája négyes döntőjébe. Az idei szezonban ez nem sikerült, ezért a klub nem hosszabbított velük szerződést.

A klub vezetőségében is jelentős változások történtek: Sevinger Zsolt cégvezető és Csík Zoltán vezérigazgató is távozott, utóbbi helyére Bartha Csaba került. A klub bejelentette, hogy hamarosan nyilvánosságra hozzák a szakmai stáb összetételét és új játékosokat is igazolnak.

A Veszprém kedden jelentette be, hogy közös megegyezéssel felbontja szponzori szerződését a Telekommal, amely 1997 óta támogatta a klubot és 2016 óta volt névadó szponzora a csapatnak.


Főkép forrása:
Telekom Veszprém Handball Team (Facebook)
Címkék:
#Kézilabda

Hirdetés

További cikkek