Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Sport

Esteban Ocon távozik az Alpine Forma-1 csapatától

10perc.hu
2024. 06. 05.
Esteban Ocon távozik az Alpine Forma-1 csapatától

 A Forma 1-es csapatból való kilépés jelentős változásokat hozhat mind Ocon, mind az Alpine számára.

Esteban Ocon, a 2021-es Magyar Nagydíj győztese, az idény végén elhagyja az Alpine Forma-1-es csapatát.

A 27 éves francia versenyző 141 F1-es futamon vett részt, és 2020 óta az Alpine csapat tagja. Az elmúlt években számos emlékezetes pillanatot élt át a csapattal, de a legutóbbi időszakban kihívásokkal kellett szembenéznie.

A Monacói Nagydíj után Bruno Famin, az Alpine csapatfőnöke bejelentette, hogy Ocon balesete következményekkel jár. A versenyző időbüntetést kapott, amit később rajthelyes szankcióra módosítottak a Kanadai Nagydíjra. A versenybírók ugyanis úgy ítélték meg, hogy Monte-Carlóban Ocon volt a felelős a balesetért - írja az Eurosport .

Ocon köszönetet mondott az Alpine csapatának az elmúlt évekért, és jelezte, hogy a szezon hátralévő részére koncentrál, miközben terveit hamarosan nyilvánosságra hozza.


"Hihetetlenül szerencsésnek és kiváltságosnak érzem magam, hogy elértem azokat a dolgokat, amiket ezzel a csapattal tettem, az első dobogómtól az első Forma 1-es győzelmemig"

- írta közösségi oldalán Ocon.

"Még mindig hosszú út áll előttünk ebben a szezonban, és a koncentrációm és az energiám 100%-ban a munkának szentelem, hogy előre lépjünk és maximalizáljuk az eredményeinket a pályán" 

- tette hozzá.

Az Alpine csapata komoly kihívásokkal küzd, jelenleg a világbajnoki pontverseny kilencedik helyén állnak. A csapat számára most az a legfontosabb, hogy javítsanak az eredményeiken és megtalálják Ocon utódját.

Érdekelnek a friss sporthírek? Kövesd sport rovatunk!

Főkép forrása:
Esteban Ocon Facebook oldal
Címkék:
#Forma 1

Hirdetés

További cikkek