Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Sport

Megvan a Győri Audi ETO KC másodedzője

10perc/MTI
2024. 04. 15.
Megvan a Győri Audi ETO KC másodedzője

Az edző számára nem ismeretlen a női kézilabda csapat.

A szlovén női kézilabda-válogatott korábbi, a szerb nemzeti csapat jelenlegi szövetségi kapitánya, Uros Bregar lett a Győri Audi ETO KC női együttesének másodedzője.

"Örülök, hogy Uros csatlakozik hozzánk. Jól ismerjük egymást, hasonlóak a kézilabdáról vallott elképzeléseink. Az elmúlt időszakban több megbeszélésen vettük át a teendőket, holnaptól pedig Győrben folytatjuk a munkát már közösen" - idézte a klub honlapja hétfőn a svéd Per Johansson vezetőedzőt.

A dán Ulrik Kirkelyt a Magyar Kupa-döntő elvesztése után, március 13-án menesztették Győrből, Johanssont pedig 18-án nevezték ki. A svéd és a szlovén edző szerződése is az idény végéig szól.

"Jól ismerem a klubot, ellenfélként számos alkalommal játszottam a Győr ellen. Európa egyik legjobb klubja, ahol megtiszteltetés dolgozni. Tisztában vagyok a jelenlegi helyzettel, és Per Johansson segítőjeként mindent meg fogok tenni a szezon eredményes befejezéséért" - nyilatkozta Bregar.

A szlovén tréner 2015 és 2021 között hazája női válogatottját vezette, emellett 2016 és 2021 között a Krim Ljubljana vezetőedzője is volt. A magyar bajnokságban is dolgozott, a 2015/16-os évadban a Vác, míg 2021 és 2023 között a Siófok KC vezetőedzői feladatait látta el. Jelenleg a szerb női válogatott szövetségi kapitánya.

A győriek vezetik az NB I tabelláját - de van két vereségük, a három mérkőzéssel kevesebbet játszott Ferencváros viszont százszázalékos mérleggel áll a második helyen -, a Bajnokok Ligája negyeddöntőjében pedig a norvég Vipers Kristiansanddal találkoznak jövő szombaton és május 4-én.


Főkép forrása:
Győri Audi ETO KC - hivatalos oldal
Címkék:
#Kézilabda

További cikkek