395.30 Ft

371.07 Ft

Támogatás

Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Sport

Visszavonul Mikkel Hansen

10perc/MTI
2024. 04. 03.

A kézilabdázó a nyáron búcsúzik a versenysporttól.

A párizsi olimpia után visszavonul Mikkel Hansen, a világ egyik legjobb kézilabdázója.

Sajtótájékoztatóján arról beszélt a 36 éves dán balátlövő, irányító, hogy ez a nyár a megfelelő időpont a versenysporttól való búcsúzásra, így teljesen oda tudja szánni magát annak, amit csinál. "Még mindig motivált vagyok. Az idénynek nincs vége, sok meccs van hátra" - folytatta a háromszoros világbajnok, olimpiai aranyérmes játékos, aki könnyeivel küszködve árulta el, hogy "nagyszerű" volt meghoznia ezt a döntést. "Türelmetlenül várom a következő hónapokat, igyekszem ezekből a legtöbbet kihozni" - tette hozzá.

Mikkel Hansen a dán válogatottal 2012-ben lett Európa-bajnok, 2016-ban győzött a riói olimpián, illetve aranyérmet nyert a 2019-es, a 2021-es és a 2023-as világbajnokságon.

Klubszinten megfordult a GOG Gudménél, a Köbenhavnnál, az FC Barcelonánál, de a legtöbb időt a Paris Saint-Germainben töltötte, ahonnan tíz év elteltével 2022 nyarán távozott az Aalborghoz. Az év márciusában a jobb térdében porcműtétet hajtottak végre, az ízülettisztító beavatkozás után a felépülését négy-hat hétre jósolták. A rehabilitációs időszak elején azonban tüdőembóliával párosuló érgyulladást állapítottak meg nála. Felépülését a PSG orvosi stábja felügyelte. Abban a szezonban már nem játszhatott, majd hazatért Dániába. Tavaly tavasszal stressz miatt kellett egy ideig pihennie, jelenleg pedig ágyékproblémával küzd. Ezzel együtt - amint azt megjegyezte - ha akarna, akár 40-45 éves koráig is képes lenne játszani, de ő nem ilyen.

"Időben szeretném abbahagyni, nehogy egy kicsit túl késő legyen" - mondta Mikkel Hansen, akit 2011-ben, 2015-ben és 2018-ban a világ legjobb kézilabdázójának választottak.

A dán válogatottban eddig 266 mérkőzésen lépett pályára és 1350 gólt lőtt.


Főkép forrása:
Istres Provence Handball (Facebook)
Címkék:
#kézilabda

További cikkek