Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Sport

Botladozik a Fradi – ez lehet az utóbbi évek legizgalmasabb NB I-es bajnoksága (x)

2023. 11. 22.
Szponzorált tartalom
Botladozik a Fradi – ez lehet az utóbbi évek legizgalmasabb NB I-es bajnoksága (x)

A labdarúgó NB I-ről kis túlzással az utóbbi években előre lehetett tudni, hogy a szezon végén a Ferencváros játékosainak nyakába akasztják az aranyérmeket, így hiába voltak izgalmak az ezüstért és bronzért, illetve a kiesés elkerülése ellen vívott harcban, a bajnoki cím kérdése unalmassá vált. De más a helyzet a 2023–2024-es szezonban!

A foci eredmények általában kiszámíthatatlanok, több hónapos távlatban nehéz megmondani, ki nyer meg egy bajnokságot, ám a magyar élvonal, az NB I esetében ez másképp volt az utóbbi években. Mert lehetett bárki a Ferencváros edzője, kerülhetett bárki a kezdőcsapatba, illetve ülhetett bárki a kispadon, a 2018–2019-es szezon óta mindig a Fradi nyerte az aranyérmet.

A legtöbb esetben ez már hónapokkal a sorozat vége előtt ténynek tűnt, de olyan is akadt, hogy már matematikai esélye sem volt az üldözőknek az utolsó szakaszban. Az FTC komoly csapatot épített, amely sorozatban ötödik éve a nemzetközi kupaporond csoportkörében is érdekelt, éppen ezért nem meglepetés a hazai dominanciája. Az idei szezon viszont egyelőre más, így izgalmakra van kilátás.

Új edző, régi keret
A Fradi pedig nem lett rosszabb, csak éppen egyre nehezebb a csúcson maradni. A gárda az első tizenkét NB I-es meccséből hármat elbukott, azaz minden negyedik mérkőzésen vesztesen hagyta el a pályát a zöld-fehér csapat, ez pedig olyan arány, amelyhez nem lehettek hozzászokva a szurkolók az elmúlt években.

Az egykori BL-győztes szerb klasszis, Dejan Sztankovics néhány hónapja kapta meg a keretet, amelyhez érdemben még nem tudott hozzányúlni, nem tudta a saját képére formálni, ettől függetlenül kiválóan használja a „régi” játékosokat. Csak épp nem varázsló, aki meglátna minden porszemet, amely megakaszthatja a gépezetet, így fordulhatott elő, hogy a Ferencváros egymás után kapott ki a tavalyi ezüstérmes Kecskeméttől, illetve a költségvetésben egyetlen riválisnak számító Fehérvártól. Rögtön szoros is lett a tabella eleje, néhány ponton belül követik egymást a csapatok, azaz bőven benne van a meglepetés a szezonban. Mert bár a Fradi soha nem nyert még sorozatban hat bajnokságot, most mégis hatalmas szenzáció lenne, ha ez nem jönne össze.

Mi lehet a gond?
Például a kettős terhelés, azaz az Európa Konferencia Liga meccsei, hiszen ezek viszik az erőt, ráadásul sérülésekhez is vezetett már a rohamtempó. A Fradi jól áll a csoportjában, és ha továbbjut, ami kimondott cél, akkor tavasszal is figyelnie kell majd a nemzetközi meccsekre, no meg persze a magyar kupára, amelytől tavaly csúfosan búcsúztak. Hogy ebből a helyzetből mi lesz, még nem látni, elképzelhető, hogy így is utcahosszal lesz bajnok a csapat, ám jelenleg kevésbé tűnik ez esélyesnek.

Az üldözők? A Paks célja a dobogó, alaposan szorongatják a ferencvárosiakat, ahogyan a Puskás Akadémia is ott van a nyomukban. Mivel jelenleg az Újpest, a Debrecen, a Diósgyőr és a Fehérvár szintén csak néhány pontra található, egészen biztos, hogy ezeknél a kluboknál is álmodnak a bajnoki aranyról. Körülbelül fél év múlva kiderül, valóra vált-e bármelyik álom, vagy a Fradi nyújtja-e tovább a tündérmeséjét.

Főkép forrása:
Illusztráció

További cikkek