Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Sport

Jöhet a Csillagok háborúja következő epizódja - ezúttal a futballpályán

10perc.hu
2022. 11. 07.
Jöhet a Csillagok háborúja következő epizódja - ezúttal a futballpályán

Liverpool-Real Madrid és PSG-Bayern slágermeccsek a BL-nyolcaddöntőben, míg Barcelona- Manchester United rangadó az El-kvalifikációban.

Az európai szövetség (UEFA) nyoni központjában megtartott sorsoláson egészen fantasztikus összecsapásokra kerül majd sor tavasszal a Bajnokok Ligája és az Európa-liga tavaszi, egyenes kieséses szakaszában. A szurkolók egészen biztos, hogy nem unatkoznak majd, ugyanakkor az is kiderült, hogy a már El-nyolcaddöntős Ferencváros nagy valószínűséggel egy igazi sztárcsapatot hoz el Budapestre.

A BL-ben a címvédő Real Madrid a 2018-as és az előző idényben döntős ellenfelével, a Liverpoollal találkozik, de nem ez lesz az egyetlen összecsapás, ahol korábbi finálé visszavágóját rendezik meg. Ugyanis Fortuna a Paris Saint-Germaint és a csoportkörből pontveszteség nélkül továbbjutó Bayern Münchent is összesorsolta, a két sztáralakulat a 2020-as döntőt vívta egymással.

Nem panaszkodhat a három magyar válogatott futballistát - Gulácsi Pétert, Willi Orbánt és Szoboszlai Dominikot - is foglalkoztató RB Leipzig sem, ugyanis a sorsolás szeszélye a Manchester City együttesét sodorta az útjukba a legjobb nyolc közé kerülésért.


Fortuna a Paris Saint-Germaint és a csoportkörből pontveszteség nélkül továbbjutó Bayern Münchent is összesorsolta    Fotó: Facebook/FC Bayern München


A nyolcaddöntő sorsolásánál a csoportmásodikak mellé húzták a csoportelsőket úgy, hogy az azonos négyesből továbbjutott, illetve azonos országbeli együttesek nem kerülhettek össze. A nyolcaddöntők első mérkőzéseit február 14-15-én, valamint 21-22-én rendezik, a visszavágókra március 7-8-án és 14-15-én kerül sor.

A BL-nyolcaddöntő párosítása:
RB Leipzig (német)-Manchester City (angol)
Club Brugge (belga)-Benfica (portugál)
Liverpool FC (angol)-Real Madrid (címvédő, spanyol)
AC Milan (olasz)-Tottenham Hotspur (angol)
Eintracht Frankfurt (német)-SSC Napoli (olasz)
Borussia Dortmund (német)-Chelsea (angol)
Internazionale (olasz)-FC Porto (portugál)
Paris Saint-Germain (francia)-Bayern München (német)

Az Európa-liga egyenes kieséses szakaszának első körének sorsolásánál ismét ott volt Gera Zoltán, mint a sorozat házigazdájának, Budapestnek a képviselője. Itt is megvan a slágermeccs, hiszen összekerült egymással a Barcelona és a Manchester United.

Az egyenes kieséses szakasz első körében a nyolcaddöntőbe jutás a tét, a Bajnokok Ligája-csoportharmadikok mellé az El-csoportmásodikokat sorsolták, azonos nemzetből érkezők nem kerülhettek össze. A párharcok első mérkőzéseit február 16-án, a visszavágókat egy héttel később rendezik.


Az Európa-ligában összekerült egymással a Barcelona és a Manchester United     Fotó: caughtoffside.com


A továbbjutók a nyolcaddöntőbe kerülnek, ahol már várják őket az El-csoportgyőztesek, köztük a magyar bajnoki címvédő Ferencváros. A nyolcaddöntő sorsolását február 24-én tartják, a tizenhat között a mérkőzéseket március 9-én, illetve 16-án játsszák.

Az El-rájátszás első körének párosítása (a nyolcaddöntőbe jutásért):
FC Barcelona (spanyol)-Manchester United (angol)
Juventus (olasz)-Nantes (francia)
Sporting CP (portugál)-Midtjylland (dán)
Sahtar Donyeck (ukrán)-Rennes (francia)
Ajax Amsterdam (holland)-Union Berlin (német)
Bayer Leverkusen (német)-AS Monaco (francia)
Sevilla (spanyol)-PSV Eindhoven (holland)
Salzburg (osztrák)-AS Roma (olasz)

Az El-csoportelsőként nyolcaddöntős együttesek: FERENCVÁROS, Real Betis (spanyol), Union Saint-Gilloise (belga), Freiburg (német), Real Sociedad (spanyol), Feyenoord (holland), Arsenal (angol), Fenerbahce (török).

Főkép forrása:
Twitter/BRFootball

További cikkek