Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Sport

Ez az igazi rezsiválság! Bezárják a 17 milliárdért megépített Bozsik Arénát

10perc.hu
2022. 11. 03.
Ez az igazi rezsiválság! Bezárják a 17 milliárdért megépített Bozsik Arénát

A kispesti stadion újranyitásáról januárban döntenek majd, de nem kizárt, hogy a Honvéd focicsapata ismét albérletbe kényszerül.

A november 13-i, Ferencváros elleni mérkőzés után a klub bezárja a Bozsik Arénát – írta a Budapest Honvéd SC közleményében. A klubvezetés természetesen az energiaválságra, a drasztikusan növekvő rezsiköltségekre és az ennek következtében kialakuló negatív gazdasági folyamatokra fogja a döntését.

A költségcsökkentésre és racionalizálásra kényszerített Honvéd intézményeiben szabályozták a központi hőmérsékletet valamint az energiafelhasználást, átszervezték a Magyar Futball Akadémia és az első csapat edzéseit az edzőpályáinak világításának csökkentése érdekében, valamint bezárták a Bozsik Aréna meccsnapon kívül is nyitva tartó irodáit és egyéb kiszolgáló helyiségeit, de a pályafűtést sem használják idén.

A legdrasztikusabb döntés azonban, hogy november 13-a után a klub bezárja a tavaly, bő egy év csúszással átadott, 17 milliárd forintért megépített Bozsik Arénát. A stadion újranyitásáról januárban fognak döntést hozni, mérlegelve a hazai mérkőzések más helyszínen történő lebonyolítását is.

A válságkezelési intézkedések célja a Budapest Honvéd FC működőképességének fenntartása, amelyet első körben a fentebb leírt takarékoskodással, átszervezésekkel, racionalizálással próbál a klub megoldani” - írták a közleményben.

Főkép forrása:
honvedfc.hu

További cikkek